Arhavi Halk Eğitim Merkezinde açılan sepet örücülüğü kursunda mısır yaprakları ve bambu kullanılarak çanta, sandalye, masa takımı, iskemle gibi çeşitli ürünler yapılıyor.

Artvin Marka Ürünler Mağazasına ürün temini etmek için de yapılan ürünler, kursiyerlerin gelir elde etmesini de sağlıyor.

Usta öğretici Meryem Ergüney, yapılan sepet ve çantalar başta olmak üzere satılacak yeni alanların açılması gerektiğini söyledi.

mısır yaprağı çantası (3)

Meslek lisesi öğrencilerinden Filistin’e destek kermesi Meslek lisesi öğrencilerinden Filistin’e destek kermesi

Ürünlere talebin fazla olduğunu aktaran Ergüney, “Sınırsız üretimimiz var ama satış yerinde kısıtlıyız. Valimize ve diğer yetkililere bunu dile getiriyoruz. Sosyal medyada satışını yapan profesyonel öğrencilerim de var. Herkes kendi imkanıyla yapıyor ve kendi çevrelerinde satıyorlar.” dedi.

mısır yaprağı çantası (2)

Sepet yapım sürecinin ürüne göre 2 ayı bulduğunu belirten Ergüney, “Özel tasarım ürünlerimiz oluyor. Tamamen mısır yaprağından yaptığımız tasarım çantalarımız var. Mısır yöremize ait bir ürün ve bunu bir şekilde sürdürülebilir ekonomiye katkı sağlamak gerekiyor. Bu yıllardır var olan bir şey. Hem bedava malzeme bu da işimizi kolaylaştırıyor. Unutulmaya yüz tutmuş bir gelenek olduğu için daha çok önem gösteriyor ve unutulmaması için çaba harcıyoruz.” diye konuştu.

Emine OCAKÇI

mısır yaprağı çantası (4)

Editör: Editör Masası