Yıldırım, Murgul Belediye Başkanlığına aday  Yıldırım, Murgul Belediye Başkanlığına aday 

Murgul'da yaşayan 32 yaşındaki Arzu Pestil, çocukluğundan beri ilgi duyduğu yemek yapma işlemini ticarete dökerek ev ekonomisine katkı sağlıyor. Hayalini gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşayan Pestil, "kendi potansiyelimi keşfetmek için sosyal medya hesabı açtım ve evden sipariş almaya başladım. Şuanda Türkiye'nin 4 bir yanına yemek yapıyorum. Hedefim ise kendi işlememde müşterilerime yemek yapmak" dedi.
"Küçüklükten Beri Ünlü Bir Restoranda Şef Olmak İsterdim"
Sosyal medyanın da yardımıyla Murgul'dan Türkiye'ye açılan ev hanımı 3 çocuk annesi Arzu Pestil'in yemek yapmaya duyduğu ilgisi gelir kapısı oldu. Evde yaptığı yemekleri sipariş ile Türkiye'nin dört bir yanına gönderen Pestil, çocukluk hayalinin ünlü restoranlarda şef olmak olduğunu belirtti.
Pestil gazetemize verdiği özel röportajında hayallerinden ve hayatından bahsederek, "Yemek yapmayı 8 yaşından beri seviyorum. Küçüklükten beri ünlü bir restoranda şef olmak isterdim. Bu Hayalimi yıllar sonra gerçekleştirmeye karar verdim. Bu arada evlendim 3 tane çocuğum oldu fakat hayallerimden vazgeçmedim. Aslında en başta bu işe başlarken kendi işyerim olsun istemiştim ama önce evden yapmayı denedim yapıp yapmadığımı görebilmek için. Evden yapmaya başladıktan sonra tecrübe edindim ve artık bu işi başarabileceğime inanıyorum" şeklinde konuştu.
"Hedefim Zincir Restoran Açmak"
Yaptığı yemek türlerinden bahseden Arzu Pestil, mutfak eğitimi almamasına rağmen el lezzetine güvendiğini sözlerine ekleyerek, "Mantı açıyorum, kada adı verilen çarşaf böreğini açıyorum peynirlisi, cevizlisi var. Küçük yaştan itibaren yemek yapmakla ilgilendiğim için eğitimini almadım. Tabii ki imkanın fırsatım olsa eğitimini almak isterim. Şimdi sıradaki hayalim zincirleme bir restoran açmak sadece Murgul veya Artvin değil Türkiye'nin dört bir yanına yemek yapıyorum ve oralarda restoranım olsun istiyorum" ifadelerini kullandı.
Yemek yapma işini ticarete dökmeye karar verdiğinde yapamazsın diyenlere inat başardığını anlatan Pestil, engelleri ve zorlukları ailesinin desteği ile aştığını ifade etti.
"Kendi Yemediğim Bir Şeyi Başkasına Asla Yedirmem"
Yaptığı yemekleri çocuklarına yapıyormuş gibi özen gösterdiğini dile getiren Arzu Pestil, "Yaptığım işte mutlaka kendim ve çocuklarım ne yiyorsa her şeyin iyisini kalitelisini, Salçanın yağın iyisini müşterime de yolluyorum. Kendi yemediğim bir şeyi başkasına asla yedirmem. Instagram adresim var “hamarateller0808” adresinden DM’den ulaşıp bana sipariş veriyorlar. Türkiye'nin her bir iline kada yolladım çünkü kadayı çok seviyorlar. kadaya çarşaf böreği diyorlar ama bizim yöremiz daha ince daha güzel açıyor. Gaziantep'e Aydın'a Ankara'ya birçok şehre buradan kada yolladık. Murgul’a Artvin'e yolladığım yemekler farklı ama mesela büyükşehirlere baklavayı şerbetsiz, kadayıfı Pişmiş olarak yollaya biliyorum" şeklinde konuştu.
"Ailem Hayallerimi Gerçekleştirmem İçin Bana Destek Veriyor"
Evden yemek siparişi alma sürecinde en büyük desteği eşinden aldığına dikkat çeken Pestil, "Ben 32 yaşındayım hayattaki en büyük desteği eşinden aldım, her konuda fikirlerime ve düşüncelerine saygılı çocuklarım da aynı şekilde. Ben onların mutlu olmalarını istiyorum onlar da benim mutlu olmamı istiyorlar, benim hayalimi gerçekleştirmemi istiyorlar. En büyük oğlum 11 yaşında diğeri 10 yaşında kızım 8 yaşında artık bana yardımcı oluyorlar. Eşim aslında çalışmama karşıydı ama hayallerimi gerçekleştirebilmem için bana destek veriyor" dedi.
HATİCE DİLER

Editör: Haber Merkezi