Drama, jimlastik, İngilizce ve Müzik derslerinin bulunduğu kreşte 4-5 yaş arasındaki öğrenciler yağmurluk ve şemsiyeleri ile birlikte hava şartlarına aldırış etmeden doğaya adım atıp incelemelerde bulunuyorlar. Bitki çeşitliliği, toprak yapısı ve birçok konuda farklı deneyimler elde eden çocuklar doğaya uyum sağlayarak bağışıklık sistemlerine de katkı sunuluyor. Bitkileri koklayan ve onlarla konuşan çocuklar öğretmenler eşliğinde keyifli dakikalar geçiriyor.

Yaratıcı drama eğitmeni Caner Karataş eşliğinde okulun kendine ait ormanlık alanında vakit geçiren çocuklar,  bitki çeşitliliği yanı sıra doğada yaşayan küçük büyük tüm canlıları yakından inceleme fırsatı buluyor. 

doğa ile iç içe ek12 (1)

Drama eğitmeni Caner Karataş verilen derslerle ilgili yaptığı açıklamada “ Teknoloji çağının çocukları maalesef ki yaşadıkları yer Karadeniz de olsa toprağa uzak yaşıyor. Sıcak soğuk algısını kavramlarına izin verilmeyen çocuklar çabuk hastalanıp yatağa düşüyor. Biz bu metotlarla hem doğanın muhteşem keyfini onlara sunuyor hem de hava sıcaklığına uyumlu hale getiriyoruz. Üstüne bastığımız toprakların altında kimlerin yuvası var? Hangi güzel kokulu bitkilerin içinde yaşıyoruz?  Bize doğada faydalı olan neler var? Bunları sorgulamalarına yardımcı olup onların zihinlerde en büyük oyuncak doğada var düşüncesini aktarıyoruz” dedi.

“Sorunları Kısa Sürede Çözmek İçin Buradayım” “Sorunları Kısa Sürede Çözmek İçin Buradayım”

Çatak Happy Kreş Okul müdürü Melek Albay Alper, doğa ve çocuklar arasındaki bağı canlı tutmayı hedeflediklerini söyleyerek "Yönetim kadrosu ve ekip arkadaşlarım hayalleri olan muhteşem insanlar.  İşini mutlu yapan insanlar.  Zaten öncelik eğitmenimin yaptığı şeyden keyif alması. Onlar keyif alınca çocuklar da mutlu oluyor. Yaratıcı insanlarla çalışmak hepimize fayda sağlıyor. Sadece çocuklar değil, yaptığımız her faaliyetten keyif alan veliler olduğunu bilmek doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Önceliğimiz doğa ve çocuklar arasındaki o muhteşem bağı canlı tutmak. Sonrası zaten gelir” diye konuştu.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: EDA BAŞAR ÖZKAN