Belediye Başkanlığı sosyal medya hesaplarından kamuoyu açıklaması yapacağını duyuran Elçin, ağırlıklı olarak belediye personelinin katıldığı ve bir buçuk saatlik basınsız basın açıklaması gerçekleştirdi.

Belediye binası önünde konuşan Elçin, 31 Mart yerel seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisinden belediye başkan aday adaylığını dondurduğunu söyleyerek kafaları karıştırdı.

Elçin, ‘bağımsız aday mı olacak’ sorusunu akıllara getiren açıklamasında, genel merkezin kendisini yalnız bıraktığına işaret etti.

Konuşmasının büyük bir bölümünde kamuoyunda yapılan anketleri eleştiren Başkan Elçin, 2019 yerel seçimlerinde yüzde 51 oran ile başkan seçildiğini ve şimdi bölgesel bir gazetenin yaptığı ankette yüzde 40 ile birinci olduğunu söyleyerek gazeteyi vatandaşlara dağıttırdı.

Elçin, konuşmasında partisinin genel merkezinin yapacağı memnuniyet anketini ve 8 Aralık’ta yapılan anket ile alakalı genel merkezden randevu talebine karşılık bulamadığını ifade etti.

DURDURALIM BU FACİAYI DURDURALIM BU FACİAYI

Partisinin genel merkezine rest çekti (2)

Bu olayın üzerine Ankara’ya giden ve burada da kendisine muhatap bulamadığını dile getiren Elçin, genel merkezin kendisine dönüş yapmadığını kaydederek, “Ben 2019 da belediyeyi CHP’li belediye başkanından değil, iktidardaki AKP belediyesinden aldım emaneti CHP tarihindeki en yüksek oy oranıyla aldım. Adaylık için partimin genel merkezinde tarafıma yapılan manipülasyonu anlatma ihtiyacımın olacağı aklımın ucuna hiç gelmezdi. Aklıma gelmeyen başıma geldi. Anlatmak istedim ama genel merkezimiz anlatmama bile müsaade etmedi. Sonuç olarak şunu söylüyorum ben bir dönem daha belediye başkan adaylığını değil, belediye başkanı olmayı hak ettiğimi hemşehrilerimin bu hakkımı kimseye yedirmeyeceğine inancım tam olduğu gibi, benimde bu meydanlardan korkup kaçacak bir kişi olmadığımı açık açık beyan ediyor, partimdeki belediye başkan aday adaylığımı donduruyorum. Bundan sonrası ilgili ve yetkililerin sorumluluğundadır.” dedi.

Emine OCAKÇI

Editör: EMİNE OCAKÇI