Hopa

PETROL OFİSLERİ SAHİPLERİ TOPLANDI

Abone Ol


Petrol ofisleri sahipleri, akaryakıta gelen zamlar nedeniyle toplantı düzenledi
Gün geçtikçe akaryakıta gelen zamlar petrol istasyonlarını kapanma noktasına getirdi.
Borçka, Hopa Kemalpaşa’da faaliyet gösteren petrol ofisleri sahipleri Hopa Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bir araya geldi. Toplantıda Petrol ofisi sahipleri, akaryakıt zamları üzerine petrol istasyonlarındaki durumu değerlendirdi.
Gazioğlu Petrol sahibi Kemal Gazioğlu, Arifağaoğlu Petrol sahibi Yunus Naci Arifağaoğlu, Yılmazlar Petrol sahibi Gökhan Yılmaz, Hera Petrol sahibi Tuna Can Köroğlu, Yazıcıoğlu Petrol sahibi Ata Tolga Yazıcıoğlu; Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek Başkanlığında bir araya geldi.
Başkan Akyürek kapanan istasyon sayısına dikkat çekerek, “Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek Başkanlığında bir araya gelen akaryakıt petrol sahipleri bir araya gelerek petrol artışlarında olan durumu değerlendirdi.
Son dönemde akaryakıt ve petrol ürünlerinde yaşanan yüksek fiyat artışları Akaryakıt istasyonlarını zor duruma düşürülmüştür. Yaklaşık bine yakın istasyonun kapandığı ve bu sayının her gün arttığı bilinmektedir. Yaşanmakta olan bu zor durumun nedenlerine bakıldığında 3 temel husus öne çıkmaktadır;
1.EPDK tarafından uygulanan kar marjları son zamlarla birlikte neredeyse sıfır noktasına inmiştir.
2.Dağıtım şirketleri ile akaryakıt istasyonları arasında uygulanmakta olan taşıt tanıma sistemi nedeniyle kamu ve filo müşterilerine uygulamış olduğu yüksek ıskontolar doğrudan akaryakıt istasyonlarına zarar yazmaktadır. Bu nedenle taşıt tanıma sisteminin tamamen iptal edilmesi gerekmektedir.
3.Kamu ve özel bankalar finansal maliyetlerde, finansal alanda pos cihazlarından aldığı komisyonlar, DBS sistemiyle oluşturduğu maliyetler ve benzeri giderler akaryakıt istasyonlarının zarar etmesine sebep olmaktadır.
Yukarıda belirtilen bu eksiklikler ivedilikle giderilmez akaryakıt istasyonlarımızı kısa dönemde kapatmak zorunda kalacağız.” dedi.
Artan yüzde oranına göre kar almak istediklerini belirten Gazioğlu Petrol’ün sahibi Kemal Gazioğlu, “1967’den beri petrol ürünleri işverenler sendikası şu an başkanın konuştuğu konularda uzun zamanlardan beri mücadele ediyor. Buradaki konuştuğumuz konuları, bayağı bir derinlemesine detaylı görüşmelerini toplantılarda, telekonferans yaptığımız görüşmelerde çok konuştuk. Geçen hafta için Cumhurbaşkanlığı’ndan randevu ve EPDK’dan randevu alındı ve bize birtakım sorunlarımızın çözüleceği söylendi. Görüşmeler olumlu bir noktaya getirilemedi maalesef. EPDK filo müşterilerine yapılan ıskonto olayını çözeceğini söylüyor. Bu mücadelenin sonunda da bizim Genel Başkanımız bu konunun mecliste tartışılacağını, milletvekillerine götürdüklerini belirtti. Orada enerji konusu belli bir aşamadan geçtikten sonra mecliste bir kanun çıkarılarak bizim talep ettiğimiz akaryakıt zamları oranında litre başındaki aldığımız kuruş oranına değil de artan yüzde oranına göre kar alacağımızı söylüyor. Bu aşamanın kısa sürede çözülmeyeceği görülüyor, temennimiz kısa sürede çözülmesi.” Şeklinde konuştu.
Aynur Bağdat