Kuş bakışı görüntüsünün balığa bezemesi nedeniyle balık gölü adı verilen göl şehirden uzak doğada zaman geçirmek isteyenleri vatandaşların yeni gözdesi haline geldi.

sakin şehir 14 (3)

Sakin şehir unvanlı Şavşat sahip olduğu eşsiz doğal güzelliğiyle, yaz aylarında pek çok yerli-yabancı turisti ve doğa fotoğrafçısını ağırlamaya devam ediyor.

Artvin’in Şavşat ilçesi Pınarlı köyü sınırlarında bulunan "Balık Gölü" göl çevresindeki çam ormanları ve muhteşem doğasıyla ziyaretçilerini büyülüyor.

sakin şehir 14 (4)

Artvin’in en önemli turizm destinasyon noktalarının başında gelen doğal güzellikleriyle ünlü Şavşat Karagöl’ün yanı sıra Pınarlı köyünde bulunan doğa harikası Balık Gölü son dönemde ilgi çekiyor.

Etrafı dağlarla ve ormanlarla çevrili, el değmemiş doğanın içerisinde yer alan 2 bin rakımda bulunan Balık Gölü ziyaretçilerini ağırlarken, Türkiye’nin saklı cenneti olarak nitelendiriliyor.

sakin şehir 14 (1)

En büyük köstebek türü Hakkari'de keşfedildi En büyük köstebek türü Hakkari'de keşfedildi

Hakkari’den Şavşat’a gelen Sevim Duman, Şavşat’ın tarif edilemez bir doğal güzelliği sahip olduğunu ifade ederek, “Ben bir yıldır burada yaşıyorum. Boş vakitlerimi doğada geçirmeyi çok seviyorum. Şavşat’ta gezilecek çok yer var. Bende bu zenginliği görmek ve yaşamak için her fırsatta kendimi doğaya atıyorum. Bu doğal güzelliklerden biri de Balık Gölü. Burada çok az kişi tarafından birliyor. Keşfedilmeyi bekleyen bir doğa hazine. Sessiz sakin huzur veren bir ortam. Doğada yürüdük. Fotoğraf çektik. Piknik yaptık.”  dedi.

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası