Kentte boğa güreşleri geleneğini yaşatmak ve yaygınlaştırmak amacıyla Valilik koordinesinde Artvin Boğacılar Spor Kulübünce yayladaki arenada bu 7.'si düzenlenen şampiyonaya Rize, Erzurum, Aydın, Muğla ve Artvin'den toplam 64 boğa katıldı.

şampiyona ağ20 (2)

“Artvin’in Geleceği Doğa Turizmi” “Artvin’in Geleceği Doğa Turizmi”

İki gün süren şampiyonanın son gününde pehlivanlar klasmanına gerçekleşen güreşlerde süper baş kategorisinde Bahadır Çelikoğlu’na ait “Sarı Fırtına”, baş kategorisinde Emre Yılmaz’a ait “Maral”, başaltı kategorisinde Hızır Sert'e ait "Doğuş", küçük başaltı kategorisinde Recep Çınar'a ait "Poyraz", büyük orta kategorisinde Naci Gündoğdu'ya ait "Dadaş", küçük orta kategorisinde Kerim Şeyhoğlu'na ait "Narkoz",  ayak kategorisinde Uğur Polat'a ait "Alay" birinci oldu.

şampiiyona ağ20 (3)

Şampiyonada "Türkiye Boğa Güreşi Dernekleri Dostluk Kupası" adı altında düzenlenen güreşlerde de Osman Güven'e ait "Kanas" isimli boğa birinci oldu.

Pehlivanlar klasmanında toplamda 360 bin lira ödül dağıtılırken, bu klasmanın en prestiji güreşi olarak kabul edilen baş kategorisinde şampiyon olan boğanın sahibi 60 bin lirayla ödüllendirildi.

Şampiyonanın kazanan boğa sahibine ödülünü veren Vali Cengiz Ünsal, kadim bir geleneğin yaşatılmasının önemli olduğuna değinerek, ilk defa canlı olarak boğa güreşlerini izlediğini söyledi.

şampiiyona ağ20 (2)

Gençlerin, çocukların ve kadınların boğa güreşlerini izlemeleri ve sahip çıkmalarının mutluluk verici olduğunu aktaran Ünsal, bu etkinliğin birlik ve beraberliğin pekişmesi için katkı sunduğunu belirtti.

Güreşlerin tamamlanmasının ardından dereceye giren boğaların sahiplerine ödülleri ve kupalarının takdim edilmesiyle şampiyona sona erdi.

Haber: Çiğdem ARSLAN

şampiiyona ağ20 (1)

şampiyona ağ20 (3)

Editör: Editör Masası