Tüm Emeklilerin Sendikası Hopa Şubesi 1. Olağan kongresi yapıldı. Kongrede konuşma yapan Saim Aydın, “Kendi geleceğimizi kendimizin belirlemesi için kurduğumuz sendikalarımıza sahip çıkmaya, kapatmak için engeller çıkaran siyasi iktidarın uygulamalarına karşı sendikal mücadelemizi büyütmeye kararlıyız.

Savaşa karşı barışı, baskılara karşı eşitliği, laikliği, demokrasiyi savunmaya kararlıyız. Bu kararlılığımızla alanlarda ve hayatın her yerinde olacağız.” dedi.

tüm emekli (2)

Aydın konuşmasında, 14 Mayıs genel seçimlerine vurgu yaparak, “İşsizliğin, yoksulluğun, savaş çığırtkanlığının çoğaldığı, adaletin, demokrasinin, hukukun olmadığı, baskının, antidemokratik uygulamaların arttığı bir dönemdeyiz.

Emekçilerin, emeğiyle geçinenlerin ve biz emeklilerin açlık sınırının altında ücretlere reva görüldüğü, sendikal hak ve örgütlenmelerimize karşı engellerin çıkarıldığı, sendikalarımızın kapatılmaya çalışıldığı bir dönemdeyiz.

Aynı zamanda da tek adam rejiminden kurtulmanın, demokratik, barış içinde bir ülkenin, insanca bir yaşamın da aralandığı bir dönemdeyiz.  Geleceğimizi kendi ellerimizle kurmaya, bizi ölüme terk edenleri, tarihin çöplüğüne göndermeye, kararlıyız.

Yaşam koşullarımızı daha da pahalılaştıran özelleştirmeye karşı mücadele etmeye kararlıyız.

Ekmeğimize, suyumuza, havamıza göz dikenlere, zehirleyenlere karşı örgütlenmeye kararlıyız.

Kamu kaynaklarının birkaç holdinge değil halka, emekçiye, emeklilere verilmesi için çaba göstermeye kararlıyız.” diye konuştu.

Hopaspor  yenik düştü Hopaspor  yenik düştü

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası