Şavşat’a 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve kuş bakışı görüntüsü kalbi andıran Karagöl, şehirden uzak doğayla iç içe zaman geçirmek yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlere huzur dolu anlar yaşatıyor.

karagöl şavşat112 (3)

Zengin flora ve faunasıyla her mevsim farklı güzellikleri bünyesinde barındıran; doğası, kamp alanları, trekking ve foto safari parkurlarıyla şehrin stres ve gürültüsünden uzak kalmak isteyenlerin rotasında bulunan Karagöl, ilgi odağı olmaya devam ediyor.

karagöl şavşat112 (1)

Sahara Milli Park içerisinde bulunan, Ladin ve çam ağaçları arasında kalp şeklindeki görüntüsü ile dikkat çeken Karagöl, görenleri adeta büyülüyor.

Terzilik ile 3 çocuğunu okuttu Terzilik ile 3 çocuğunu okuttu

Almanya’dan gelerek Karagöl’ü ziyaret eden Suat Altun, Artvin Gazeteleri muhabirine kentin doğal güzelliklerine hayran kaldığını söyledi.

Karagöl’e tavsiye üzerine geldiğini aktaran Altun, “Çok dinlendirici bir yer. Muhteşem doğa ve manzarası insana hayranlık veriyor. Türkiye’ye yine gelince tekrar geleceğim. Yalnız yollar çok kötüydü. Bu kadar güzel bir alana gelen yolu bu kadar bakımsız bırakmak çok üzücü. Ama bu doğa öyle büyüleyici yolda yaşadığın yorgunluğu burada unutuyorsun.” dedi.karagöl şavşat112 (5)

Hafta sonunu değerlendirmek için Kars’tan Karagöl’e ailesiyle birlikte geziye gelen Tülay Aydemir de doğanın dinlendirici özelliği olduğunu aktardı.

Karagöl’ün görmeye değer bir yer olduğuna dikkat çeken Aydemir, “Şavşat’ın doğal güzellikleri saymakla gezmekle bitmez. Laşet’e de gideceğiz. Daha önce Borçka Karagöl’e gitmiştik. Muhteşem doğası var. Buranın kıymeti bilinmeli. Ancak yollardan anladığımız kadarıyla pek kıymeti bilinmiyor. Çocuklarımla geldik kaliteli bir yolculuk geçirmedik. Umarım tekrar geldiğimizde bu yolların daha konforlu olduğunu görürüz.” diye konuştu.      

İzmir’den gelen Zennure Tatar da yaşadığı şehirde 40 dereceyi bulan hava sıcaklığından bunaldığını ifade ederek, Karagöl’de temmuz ayında hırka ile gezmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

karagöl şavşat112 (4)

Asuman Ekici de yol standartlarının düşüklüğünden yakınarak “Almanya’dan geldik. Daha önce gelmediğim bir yerdi. Çok beğendim. Buradan önce Bursa’da kısa bir gezi yaptık. Orası çok sıcaktı. Burada serin havada doğanın tadını çıkarmak büyük ayrıcalık.” ifadelerini kullandı.

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: Editör Masası