DİSK Artvin Şube Başkanı Selim Bilgin, “Enflasyona, Pahalılığa, Zamlara ve Yoksulluğa Artık Yeter” eyleminde konuşma gerçekleştirdi.
DİSK Artvin Şube Başkanı Selim Bilgin,” Ne ezilen ne ezen insanca halkça bir düzeni hep birlikte kuracağız” dedi.
Başkan Bilgin konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bundan 10 gün önce ekonominin kitabını yazdığını iddia edenler, dün borsayı kapatarak gösterdi. Borsanın kapanması demek ekonominin çöküşünün ilanı demektir. Çalışan biz, üreten biz, geçinemeyen biz. 2021 Ocak ayında yürürlüğe giren asgari ücretle bir arkadaşımız 1883 tane ekmek alabiliyormuş. Bugün itibarıyla %50 zam yapıldı, tarihi görülmemiş zam yapıldı ya 170 ekmek eksilmiş durumda,
petrol istasyonlarının kapısında kuyruk
Zamların nereye gideceği belli değil. Dün gece Artvin’e gelirken Hopa’dan itibaren Hopa’da, Borçka’da, Artvin’de insanlar petrol istasyonlarının kapısında kuyruk oluşturmuştu. Şimdi susma zamanı değil. Evlerde geçim derdi var. Anneler yorganların altından gizli gizli ağlıyor, çocuklarına harçlık veremiyor, neyin ekonomisi, neyin Çin modeli.
Bunlar iktidar değil tek kişilik yönetim
Bir sorum var arkadaşlar, gidişattan memnun musunuz? Biz hep beraber seçim sandığında, bu ülkeyi 19 yılda buralara getirdikleri için göndereceğiz. Daha Cumhuriyet ilan edilmeden 1923'de İzmir iktisat Kongresi toplanmış, amele diye geçen, çalışan kesime işçi denilecek diye yasaya sokmuşlar ve denilmiş ki sanayici desteklenecek, esnaf kalkındırılacak, tarım desteklenecek, sendikalaşma olacak.
2021'in sonunda ekonomi kitapları yazanların tabii bunlardan haberi yok. Bunlar iktidar değil tek kişilik yönetim. Onlar zannediyor ki herkes uçakla geziyor, lüks arabalarla geziyor. 400 bin kişi Avrupa ülkelerinde vatandaşlık almış. Türkiye Cumhuriyeti bankalarından yurttaşlık almak için Portekiz’den, İspanya’dan, Malta’dan kaç lira para götürdüler, kaç lira para çaldılar, kimin akrabaları bunlar.
19 yıldır iktidarın paçasına yapışmış, yalakalık yapanlar bu memleketi soyanlar Avrupa’dan hem vatandaşlık alıyorlar hem de Türkiye Cumhuriyeti’nden paralarını çekiyorlar.”
Eda Başar Özkan

Damar yolunda kaza riski! Damar yolunda kaza riski!

Editör: Haber Merkezi