Vatandaşlar dört gözle viyadüğü bekliyor Vatandaşlar dört gözle viyadüğü bekliyor


Yusufeli’nde "Taşkıran Köyü Boğa Güreşleri Festivali" düzenlendi
Barhal Vadisi’nde bulunan 10 köy muhtarlığının iş birliğiyle bu yıl ilki düzenlenen festival Taşkıran Köyü Dutluk mevkiindeki alanda yapıldı.
Boğa güreşleri geleneğini yaşatmak amacıyla düzenlenen Boğa güreşlerinin ilk gününde "deste", "ayak", "küçük orta" ve "süperbaş" kategorilerinde, 2’inci gününde ise "büyük orta", "başaltı" ve "baş" kategorisindeki boğa güreşleriyle sona erdi.
"Deste" kategorisinde Levent Yavuz’a ait "Destan", "ayak" kategorisinde Mehmet Ali Erdoğan’a ait "Utavali", "küçük orta" kategorisinde Kambur Kardeşler'e air "Zigzaver", "süperbaş" kategorisinde de Yılmaz Köse'ye ait "Ertuğrul" isimli boğalar birinci oldu.
"büyük orta" kategorisinde Uğur Ülken2e ait Cilcimli Karaman, Başaltı Kategorisinde Metin Demirci’ye ait Yamaç, Baş Kategorisinde ise Veysel Sarç’a ait Karayel isimli boğalar birinci oldu.
Festivalin organizesinde görev alan Ramazan Köroğlu boğa güreşlerinin ilçenin en önemli geleneklerinden birisi olduğunu ifade etti.
Barhal Vadisi'nde bulunan 10 köy muhtarlığının iş birliğiyle böyle bir festival düzenlediklerini anlatan Köroğlu, "İlçemizde bahar ve yaz aylarında benzer etkinlikler yapılıyor ama biz bu festivali ilk kez yaptık. Nisan ayı içerisinde yapmayı planladığımız boğa güreşlerini salgın koşullarına bağlı olarak ertelemek zorunda kalmıştık. Şartların uygun olmasına bağlı olarak Eylül ayı içerisinde boğa güreşlerini gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın ilgisi güzeldi. Güzel güreşler izledik". İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi