Artvin’in Şavşat ilçesinde yaşayan Gülden Albayrak çocukluğundan beri merakı olan dikiş nakış işini mesleğine çevirdi.

Evdeki dikiş makinesi ile başladığı terziliği geliştiren Albayrak, çeyiz ürünleri ve perde dikimi de yaptığı iş yerinden elde ettiği kazanç ile aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Kaymakam Sivaslıoğlu’nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı Kaymakam Sivaslıoğlu’nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Eşinin de zaman zaman kendisine terzilikte yardım ettiğini söyleyen Albayrak, dükkân açma sürecinden bahsederek, “Evde bir makinemiz vardı bir yandan da içimiz el vermedi o makinenin evde boş durmasına. Buradan yürürken bu dükkânı boş gördüm. O zamana kadar terzi dükkânı açma fikri de yoktu. Dükkânı boş görünce eşimi aradım boş dükkân var terzi dükkânı yapabilir miyiz diye o da sağ olsun olur dedi. Ondan sonra başladık, sıfırdan başladık. Bu süreçte eşim maddi olarak yardımcı oldu ondan sonra gerisi de geldi çalışınca oluyor.” dedi.

Her kadının kendi ekonomisini bir şekilde yönetmesi gerektiğini ifade eden Albayrak, “Eşim bana bu süreçte maddi olarak çok destek sağladı. Sıfırdan başladık ve uzun süredir borç ödüyoruz iş yerini büyütmeye çalışıyoruz. Bu benim için çok güzel bir uğraş. Bir şeyler yapıyor olmak çok keyifli. Kadınların da aile ekonomisine katkı sağlaması oldukça önemli. Tüm kadınları bir şekilde evde boş oturmak yerine üretime davet ediyorum. Ben oturmaktan yana değilim kimse de boş oturmasın.” diye konuştu.

Vatandaşların artan maliyetlerden dolayı artık tadilata yöneldiğini dile getiren Albayrak, “Eski terzilerin diktiği gibi ceket, pantolon diken bir terzi değilim. Pantolon, etek dikiyoruz ama giyim okumuş bir terzi değilim. Ama zamanla yapıyorum sadece dikmediğim ceket var. Tadilat konusunda da bazı terzilerin yapamadığını da yapıyorum.” ifadelerini kullandı. 

Gülden Albayrak’a yardımını esirgemeyen eş Abdulkadir Albayrak ise eşinin her zaman yanında olacağını ifade ederek, “Eşim terzilik yapmaya karar verdiğinde sürecin zorluklarından bahsettim. Çünkü Şavşat küçük yer, potansiyeli düşük ve burada sabit müşteri olayı var. Bir müşteri başka bir terziye gitmez. Bir buçuk sene hiç para kazanmadan oturmayı kabul ediyorsan dükkanı açalım dedim. Aşağı yukarı bir buçuk sene hiç para kazanmadık, sadece para verdi. Sıfırdan başlayıp bu şekilde bugünlere geldik.. Eşimin terzilikte yapamadığı belki çok ufak tefek şey vardır ama onun haricinde her şeyi öğrendi. Bilgi birikimi çok. Burada potansiyel olarak biz büyük paralar kazanamayız ama kendi yatağımızda kavruluruz.” şeklinde konuştu. 

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: EDA BAŞAR ÖZKAN