Hopa

THK engelli vatandaşlara uçuş keyfi yaşattı

Türk Hava Kurumu (THK) Artvin Şubesi tarafından kentte bulunan bazı engelli vatandaşlara paraşütle uçuş deneyimi yaşatıldı

Abone Ol

Engelliler Haftası kapsamında Kemalpaşa’da bulunan 5 engelli vatandaş yaklaşık 950 rakımlı Cefuka Tepesinden sahile paraşütle uçuş gerçekleştirdi.

Uzaman pilot Bayram Yücel ve Ali Zaimoğlu eşliğinde uçuş deneyimi yaşayan bedensel engelli vatandaşlar Kemalpaşa göklerinde süzülerek güvenli iniş yaptı.

Türk Hava Kurumu Erzincan Şubesi Yamaç Paraşütü Eğitmeni Ali Zaimoğlu, uçuş sırasında tüm kontrollerin kendilerinde olduğuna değinerek, “İki kişilik tandem uçuşu yaptık. Burada yolcumuzun bir şey yapmasına gerek yok. Biz onu güvenli bir şekilde kaldıracağız. Kontrol tamamen bizim elimizde. İstediğimiz şekilde yönlendiriyoruz.” dedi.

Yaklaşık 1000 metre irtifada 6 kilometre mesafede 10 dakikalık uçuş yaptıklarını söyleyen Zaimoğlu, daha önce engelli vatandaşlarla uçuş gerçekleştirdiğine değinerek, “Aslında bunu engel olarak düşünmüyoruz. Asıl engel bunun engel olduğunu düşünmek. Bugüne özel uçuş planı yaptık. Şartlar uygundu, bir sıkıntı olmadan inişimizi gerçekleştirdik.” diye konuştu.

Çift kişilik tandem yamaç paraşütü pilotu Bayram Yücel, çok keyifli uçuş gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Türk Hava Kurumu Artvin Şubesi Dünya Engelliler Haftası nedeniyle paraşütle uçma etkinliği yapmak istediğini ve bizden destek istediğini söyledi. Biz de seve seve kabul ettik. Arkadaşlarla uçmaktan çok keyif aldım. Ömrüm boyunca unutamayacağım güzel uçuşlar yaptım. Binlerce uçuşum var bugünkü uçuşlarımı ölene kadar unutamayacağım. En büyük engel sevgisizliktir.” ifadelerini kullandı.

Hopa Engelliler Derneği Başkanı Aydoğan Can Yılmaz, uçuş boyunca şarkılar söylediğini belirterek, “Yukarıda çok büyük bir aşk var ben bunu yaşadım. İnşallah tüm engelli vatandaşlarımız bu keyfi yaşar. Engellere takılı kalmasınlar. Bu organizasyonu yapan herkesten Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

İlk defa uçuş deneyimi yaşayan Aydın Aydın, “Paraşütçü arkadaşların takipçisiydim. Böyle bir organizasyon yapacaklarını söylediler kabul ettim. Kemalpaşa’yı kuş bakışı izlemek çok keyif vericiydi. Adrenali bol birkaç dakika yaşadım.” dedi.

Hangül Aktaş da yaşadığı deneyimin çok güzel olduğunu belirterek herkesin denemesini tavsiye etti.

Gülşen MAKAR