Türk Hava Kurumu ve Halk Eğitimi Merkezi iş birliğinde çocukların el becerileri ve zihinsel gelişimlerini desteklemek üzere Yeni Mahalle Ortaokulunda ‘Model Uçak Kursu’ açıldı.

Thk model ka8 (2)

Kursta yaklaşık 15 öğrenci, Türk Hava Kurumu tarafından gönderilen parçaları birleştirerek model uçak yapmayı öğreniyor.

Eğitmen Mevlide Şimşek öncülüğünde açılan kursta eğitim alan öğrencilere, THK tarafından hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika da veriliyor.

Kurs hakkında açıklamalarda bulunan Şimşek, öğrencilerin kursa yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Geleceğin mühendislerinin bu kursta temelinin oluşturulduğunu aktaran Şimşek, “Kursumuzda öğrencilerimiz ile model uçak tasarımını yaparak hem keyifli vakit geçiriyoruz hem de el becerilerimizi geliştiriyoruz. Öğrencilerin çok fazla yeteneği var. Kavrama kabiliyetleri de oldukça yüksek. Zihinsel gelişimi ve el becerilerini arttırmak için oldukça faydalı.” dedi.

Kursa katılım için yaş sınırının olmadığını belirten Şimşek, isteyen her yaş grubuna kurs verildiğini aktardı.Thk model ka8 (1)

Kursiyerlerden Tuana Ay arkadaşlarının tavsiyesi ile kursa katıldığını belirterek, “ Kurs çok eğlenceli. Okul sonrası zihnimizi dinlendirmek için çok verimli oluyor. Yapacağımız model uçak da bizim olacak. hem çok güzel anı hem de eğlenceli.” diye konuştu.

Okul sonrası verimli vakit geçirmek için kursa geldiğini dile getiren Oğuzhan Taş, “Arkadaşlarımız ile kaliteli vakit geçiriyoruz. Onların yapamadığına ben yardım ediyorum. Benim yapamadığıma onlar yardım ediyor. Keyifli oluyor.” ifadelerini kullandı.

Emir Kılıç ise yaptığı açıklamada, kurs öğretmenine teşekkür ederek herkesi kursa katılmaya davet etti.

DURDURALIM BU FACİAYI DURDURALIM BU FACİAYI

Haber: Emine OCAKÇI

Thk model ka8 (4)

Editör: EMİNE OCAKÇI