Türk Hava Kurumu ve Halk Eğitimi Merkezi iş birliğinde çocukların el becerileri ve zihinsel gelişimlerini desteklemek üzere Yeni Mahalle Ortaokulunda ‘Model Uçak Kursu’ açıldı.

Yoğun talep üzerine ikinci kez açılan kursta 5 ve 6’ncı sınıfa giden 14 öğrenci, Türk Hava Kurumu tarafından gönderilen parçaları birleştirerek model uçak yapmayı öğreniyor.

THK ar8 (4)

Eğitmen Mevlide Şimşek öncülüğünde açılan kursta eğitim alan öğrencilere, THK tarafından hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika da veriliyor.

Kurs hakkında açıklamalarda bulunan Şimşek, öğrencilerin kursa yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Geleceğin mühendislerinin bu kursta temelinin oluşturulduğunu aktaran Şimşek, “Kursumuzda öğrencilerimiz ile model uçak tasarımını yaparak hem keyifli vakit geçiriyoruz hem de el becerilerimizi geliştiriyoruz. Öğrencilerin çok fazla yeteneği var. Kavrama kabiliyetleri de oldukça yüksek. Zihinsel gelişimi ve el becerilerini arttırmak için oldukça faydalı.” dedi.

THK ar8 (3)

Kursa katılım için yaş sınırının olmadığını belirten Şimşek, isteyen her yaş grubuna kurs verildiğini aktardı.

Tarih belli oldu Tarih belli oldu

Yenimahalle ortaokulunda öğrenim gören ve model uçak kursuna katılan Ecrin Ece Çelik, ders sonrası açılan kursta günün yorgunluğunu attığını söyledi.

THK ar8 (2)

Çelik, “Tahta parçalarını birleştirerek uçak yapıyoruz. Çok eğlenceli zaman geçiriyoruz. Öğretmenimiz de çok ilgili bize yardım ediyor ve güzel vakit geçiriyoruz.” dedi.

Kursiyerlerden Azra Alkan da kurs hakkındaki düşüncelerini şöyle açıkladı: “Ders sonrasında buraya gelmek çok keyifli. Dershaneye gitmek sıkıcı olabiliyor ama kursa gelip uçak yapmak eğlenceli ve geliştirici. Bu kursu arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum.”

Artvin’in en sıcak gündemini gundemartvin.com sitesinden takip edebilirsiniz. “Haberiniz Olsun”

Emine OCAKÇI

THK ar8 (1)

Editör: EMİNE OCAKÇI