Başkan Erdem'e ziyaret Başkan Erdem'e ziyaret

Artvin Şube Başkanı Hüseyin Aydın, Türk Eğitim-Sen’in her şart ve zeminde tüm eğitim çalışanlarının yanında olmayı kendine şiar edinmiş bir sendika ve sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti.

İdari personellerin, teknik hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların problemlerine yoğunlaşarak çözüm üretmeye çalıştıklarını aktardı. Aydın “Bu amaçla eğitim çalışanlarının sorunlarını belirli başlıklarda toplayarak toplu sözleşme masasında dile getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Teknik hizmetler, idari personeller ve yardımcı hizmetler sınıfı personeli ile ilgili talepler hakkında bilgi veren Artvin Şube Başkanı Hüseyin Aydın talepleri şu sözlerle dile getirdi “Ön lisans eğitimini almış personele bölümleriyle ilgili lisans tamamlama hakkı sağlanmalı, ayrıca ön lisans mezunu öğretmenlerin de lisans tamamlamaları sağlanmalıdır. Memurun bir yüksek öğretim kurumunda örgün lisans eğitimi yapmak üzere merkezi sınavı kazanması halinde eğitim göreceği ilde, çalıştığı kuruma ait boş kadrolara öncelikle atanması sağlanmalıdır. Genel İdare Hizmetleri Sınıfında olup şef kadrosunda görev yapan personelin kadro derecelerinin 1 ve 2.derece olarak yeniden düzenlenmesi sağlanmalıdır. Yardımcı Hizmetler  Sınıfında çalışan personel bir defaya mahsus olmak üzere sınavsız GİH Sınıfına geçirilmelidir. Kamu görevlilerinin, isteği yoksa kadroları dışında çalıştırılmasının önüne geçilmeli; memurların yapmakla yükümlü oldukları işler yalnızca memurlar tarafından yürütülmelidir. Pansiyonlu okullarda ayniyat saymanlığı kadrosu olmadığı için, ayniyat saymanı mutemetliği yapan memurlara ya kadro verilmeli ya da özlük hakları yaptıkları göreve paralel olarak düzenlenmelidir. Nöbet tuttuğu halde ücret alamayan personele de nöbet ücreti verilmelidir. Türk Eğitim-Sen, nöbet tuttuğu halde ücret alamayan personele nöbet ücreti verilmesi için Başbakanlık, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığına yazı göndererek bu talebi iletmiştir. Talebimiz doğrultusunda gece nöbeti tuttuğu halde nöbet ücreti alamayan personele izin verme yerine diğer kurumlarda olduğu gibi mesai ücreti ödenmelidir. Döner sermayeli kurumlarda çalışan hizmetli ve memurların da döner sermayeden adil biçimde pay almaları sağlanmalıdır. İnsan sağlığını tehdit eden atölye, kalorifer daireleri gibi bölümlerde çalışan personele zehirlenmelere karşı ayran, yoğurt vb. gıda yardımı yapılmalıdır. Şoförlere risk tazminatı ödenmeli ve ferdi kaza sigortası yaptırılmalıdır. Öğretmen dışındaki personellere ödenen fazla çalışma ücretleri %50 oranında artırılmalıdır. İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) kapsamında görev verilen yardımcı hizmetlilere fazla mesai ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Giyim ve yemek yardımının tüm çalışanlara yapılması ve vergi kesintisinin yapılmaması gerekmektedir. Teknik hizmetler sınıfı personellerinin büyük proje ve arazi tazminatları artırılmalıdır. İhale alım, geçici kabul, kesin kabul, muayene ve teslim alma komisyonlarında görev alan personellere tazminat ödemesi yapılmalıdır. Teknik hizmetler personellerine “Teknik Sorumluluk Tazminatı” ödenmesi sağlanmalıdır. Mühendislik ve mimarlık meslek kanunu çıkarılmalıdır.”

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası