Artvin Valiliği toplantı salonunda gerekleştirilen törende, merkez ve ilçelerde sınava giren öğrencilerin başarı değerlendirilmesi de yapıldı.

türkiye derecesi ödüll2

Vali Yılmaz Doruk, sınavda yüzde 1'lik başarı diliminde yer alan 17 öğrenci, aileleri ve okul müdürleri ile bir araya geldi.

Vali Doruk, teşekkür belgesi verdiği öğrencileri değişik hediyelerle ödüllendirdi.

Burada konuşan Doruk, liselere giriş sınavında Artvin'in geçtiğimiz yıllara oranla daha başarılı olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

türkiye derecesi ödüll5

‘Yalancı Aranıyor’ Sahnelerde Buluşmaya Hazırlanıyor. ‘Yalancı Aranıyor’ Sahnelerde Buluşmaya Hazırlanıyor.

Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek  teşekkür eden Doruk, "En büyük pay öğrencilerimizin. Ben kendilerini tebrik ediyorum ve gelecek hayatlarında başarılar diliyorum. Başarı uzun bir gayet ve çabanın ürünü bir sonuç. Her geçen yıl daha iyiye gidiyoruz ama daha gidilecek yol var. Bu yıl bir Türkiye 1'inci olmak üzere 17 öğrencimiz yüzde 1'lik başarı diliminde kendine yer buldu. 6 öğrencimizde sadece tek bir yanlış yaptı. Eğitimdeki bu başarımızı her geçen yıl üstüne koyarak artıracağız" dedi.

türkiye derecesi ödüll1

İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar da yaptığı açıklamada geçmiş yıllara oranla Artvin’de başarının zirvesine çıktıklarını kaydetti.

Artvin'de yüzde 1'e giren öğrenci sayısının ilk defa bu kadar artarak 17'ye çıktığını ifade eden Acar, "Sınava giren öğrencilerimizin yüzde 21'i de yüzde 15'lik başarı dilimine girdi. Sıvadaki hem net sayımız hem de ortalama puanımız son dört yılın zirvesinde. Artvin'de sınava giren öğrencilerimiz 90 soruluk testte soruların yüzde 53'ünü doğru cevapladı. Net olarak da 45,5 nete ulaştık. Ortalama puanımız da 325 oldu. Artvin LGS'de hem Türkiye ortalamasına göre hem de kendi içindeki başarısını artırdı." ifadelerini kullandı.

türkiye derecesi ödüll4

Eğitim şehri Artvin'de öğrencilere en iyi imkanları sunarak, öğrencilerin akademik, kültürel, sosyal ve sportif gelişimini en üst seviyeye çıkarmak istediklerini vurgulayan Acar, "Eğitim kenti bir şehirden eğitim de göç alan bir şehir olma yolunda bir ivme yakalıyoruz. Çocuklarımıza en iyi eğitim imkanlarını sunmak için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Emine OCAKÇI

türkiye derecesi ödüll3

Editör: Editör Masası