2023 yılı fındık fiyatının 82.50 kuruş olarak belirlenmesi ile fındık üreticileri tepkilerini fındıklarını keserek gösterdi.

Karadeniz bölgesinde en önemli geçim kaynaklarından biri olan fındık hasadının başlaması ile üreticiler sabahın erken saatlerinde bahçelere girerek fındık toplamaya başladı. Fındıklarını toplamaya başlayan üreticiler açıklanan fiyat ile fındıklarını kesti.

fındık tepkisi (1)

Borçka Akpınar köyünde fındık üreticiliği yapan Ahmet Kavasoğlu, açıklanan fındık fiyatının yeterli olmadığını belirterek fındığın para kazandırmadığını söyledi. Kavasoğlu “Fındık artık para etmiyor, niye saklayayım artık. En azından fındığın yerine ot dikerim hayvanlarımın yararına olur. Biz fındık fiyatlarının açıklanmasını bekliyorduk. Açıkçası bizi memnun etmedi en azından 120-130 bekliyorduk. Fındık üreticilerin işi zor bunun işçi parası var biz nasıl geçinelim bu fiyat ile. Fındık üreticisi olarak hiçbir şekilde beklentimizi karşılamadı bu fiyat” ifadelerine yer verdi. 

fındık tepkşsşa

Balcı “Eksiklikleri Tespit Ederek Çalışacağız” Balcı “Eksiklikleri Tespit Ederek Çalışacağız”

Akpınar köyünün bir diğer sakinlerinden olan Ali Kavasoğlu “ Fiyatlardan memnun değiliz. Çükü her şeye zam yapıldı gübreye, mazota ama kendi emeğimizi koyduğumuz zaman biz fındıktan bir şey kar elde edemiyoruz. Bize verilen sözler tutulmadı, köylü kan ağlıyor. Köylüler fındıkları kesmeye başladı benim de kesme niyetim var böyle giderse fındık işini ortadan kaldıracağız. Tam manası ile çiftçi köylüsü değiliz bizde tek fındık var tek kaynağımız o olmasına rağmen devlet bize gerekli desteği vermiyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Köylünün halini düşünsünler” dedi.

Haber: Çiğdem ARSLAN

fındık tepkisi (3)

Editör: Editör Masası