Milli İrade Meydanı'nda stant açan Artvin Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) görevlileri konuya ilişkin broşür dağıtarak vatandaşları bilgilendirdi.

Bazı görevlilerde cedde üzerindeki iş yerleri ve şehir içi dolmuş duraklarına giderek buralardaki kadınlara KADES uygulamasıyla olası şiddet durumunda ne yapmaları gerektiğini anlattı.

Tarih belli oldu Tarih belli oldu

Artvin ŞÖNİM'de psikolojik danışman olarak görev yapan Ayla Çinar, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

şiddete karşı bilinç ka25 (2)

Faaliyet kapsamında kentin en hareketli caddelerinde broşür dağıtımı yaparak vatandaşları bilgilendirdiklerini ve ŞÖNİM'e davet ettiklerini kaydeden Çinar, "Bir kadın şiddet mağduru olursa telefon numaramızdan bize ulaşabilir. Kurumumuzu ziyaret edip bize doğrudan da ulaşabilir. Şiddet sadece fiziksel olmuyor. Psikolojik, cinsel ve ekonomik şiddette bu kapsamda yer alıyor. Vatandaşlarımız bakanlığımızın 183 numaralı sosyal destek hattından 7 gün 24 saat bilgi alabilirler" dedi.

Vatandaşlara kadınların kullanımına açık KADES uygulamasını indirmelerini de tavsiye ettiklerini anlatan Çinar, "Bir kadın şiddete maruz kaldığında ya da tanık olduğunda KADES butonuna basması halinde en yakın adresteki polis yada jandarma kişinin konumuna yönlendirilecek. Broşür dağıtırken bunun da öneminden bahsediyoruz" diye konuştu.

Haber: Emine OCAKÇI

şiddete karşı bilinç ka25 (3)

Editör: EMİNE OCAKÇI