100 kişiden oluşturulan “Artvin Yerel Destek Ekipleri” göreve hazır
AFAD Artvin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Afet ve acil durum hallerinde etkin bir müdahale ve hızlı bir iyileştirme yapılabilmesi için hazır olduklarını belirtti.
Açıklamada, “Yerel Destek Ekiplerinin, gerek arazide, gerek kentsel/yerleşim alanlarında, gerekse enkaz gibi sıcak nokta yakınlarında profesyonel ekiplere destek olarak kolaylaştırıcılık gibi görevleri olacaktır” ifadelerine yer verildi.
Açıklamanın tamamında şu ifadeler yer aldı:
“Afet ve acil durum hallerinde etkin bir müdahale ve hızlı bir iyileştirme yapılabilmesi için afet öncesinde ciddi bir planlama, eğitim ve tatbikata ihtiyaç duyulduğu bir gerçektir. Bugüne kadar yaşanan afetlerdeki saha çalışmalarında edinilen tecrübelere dayanılarak; Sahada teknik çalışmalar yapılırken, bir taraftan da fiziki güce ihtiyaç duyulan çalışmalar için destek olacak AFAD gönüllülerinin dışında ekiplerin eksikliği tespit edilmiş, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU’nun talimatlarıyla, lansmanı 12 Kasım depreminin yıldönümünde Düzce’de yapılan “Yerel Destek Ekipleri Projesi” hayata geçirilmiş ve nüfus büyüklüğüne göre ekibin personel sayısının değişken olduğu ve İlimizin de içinde bulunduğu bir grup il pilot uygulama ili olarak seçilmiştir. Yerel Destek Ekiplerinin, gerek arazide, gerek kentsel/yerleşim alanlarında, gerekse enkaz gibi sıcak nokta yakınlarında profesyonel ekiplere destek olarak kolaylaştırıcılık gibi görevleri olacaktır. 100 kişiden oluşturulan “Artvin Yerel Destek Ekipleri” gönüllülük esasıyla, İlimizdeki kamu kurumlarında çalışan işçi personeli ile AFAD Gönüllülerinden seçilmiştir. Ekiplere, başlangıçta Afet Farkındalık Eğitimi, Etik Değerler Eğitimi ve çadır kurma eğitimleri verilmiştir. İlimizde teşkil edilen “Artvin Yerel Destek Ekipleri” nin olası afetlerdeki çalışmalara hazır hale gelebilmesi için eğitim ve tatbikatlara devam edilecektir.”
Songül Yılmaz

Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Netleşti Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Netleşti

Editör: Haber Merkezi