Son zamanlarda akaryakıta yapılan fiyat artışları ve buna bağlı olarak temel tüketim ürünlerine gelen zamlar vatandaşı canından bezdirdi.

Vatandaşın zor durumuna sessiz kalmayan İYİ Parti Artvin İl Başkan Vekili Remzi Yıldız, açıklama yaparak, “Ülkemizde ardı ardına yapılan akaryakıt zamları ve bunlara dayalı meydana gelen piyasa artışları, emeklerimizi, çalışanlarımızı, işsiz vatandaşlarımızı ve esnaflarımızın faaliyetlerini, diğer kesimlerimizin de hayatlarını sürdüremez, nefes alamaz hale getirdi.” dedi.

‘Yalancı Aranıyor’ Sahnelerde Buluşmaya Hazırlanıyor. ‘Yalancı Aranıyor’ Sahnelerde Buluşmaya Hazırlanıyor.

Yapılan temmuz maaş iyileştirmelerinde vatandaşların cebine para girmeden eridiğine dikkat çeken Yıldız, “Yöneticilerimizin yapmış olduğu maaş zamları alıncaya kadar eriyerek alım güçleri bir adım ileri gidemeyecek refaha kavuşturulamadı. Esnafımız zorunlu olarak faaliyetlerini yürütmeye çalıştı ancak alım gücünün düşmesi piyasalarının olumsuz etkilenmesi gelirlerinin giderlerinin karşılan karşılayamaması gider kalemlerinin vergi ve harçlarının personel maliyetlerinin devamlı yukarı seyretmesi karşısında esnafımız da faaliyetlerini yürütemez ve mesleğini sonlandırma noktasına getirildi.” diye konuştu.

Yönetici ve yetkililerin son zamanlarda yapmış olduğu açıklamalara göre vatandaşlardan, emekli ve çalışanlardan sabır istediğini ancak vatandaşların sabırlarının kalmadığını vurgulayan Yıldız, “Geçim standartlarının kangren haline geldiği hiç bir zaman yöneticilerimiz tarafından göz önüne alınmadığı görülmektedir. Bu gibi olumsuzluklar karşısında yöneticilerimizin öncelikle birden fazla huzur hakkı olan bürokratların ballı maaşlarının kesilmesini, israf ve şatafata son verilmesini, gece yarısı yapılan akaryakıt ve piyasa artışlarına artık son verilmesi gerekiyor. Aksi takdirde canı boğazına çıkmış vatandaşlarımızın tahammülü kalmadığı gibi sosyal patlamalardan kaçılması için gerekli konularda yetkililerimizin özen göstermesinin kaçınılmaz olduğu vatandaşımızın beklentileri içerisindedir.

Tüm vatandaşlarımızdan, emeklilerimizden ve çalışanlarımızdan istenen sabrın kamu kurumlarındaki tasarruf harcamalarından devasa kiralamalardan ve de israflardan hiç mi hiç ödün verilmediği gibi aynen devam ediliyor. Emeklimiz, işsiz vatandaşımız ve esnafımız bugüne kadar çekeceği yükü çekti yapacağı fedakarlığı yaptı. Bundan böyle yöneticilerimizin alacağı ekonomik tedbirler ve alınacak kararlar öncelikle kamudan başlatılmasını, tasarruf tedbirleri uygulanacaksa önce kamudan başlatılması kararlarının daha doğru olacağı kanaatindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Akaryakıt zamlarının ulaşım sektöründe hizmet veren esnafı da olumsuz etkilediğini belirten Yıldız, “Günümüzde yaşanan akaryakıt ve piyasa artışları karşısında zor durumlarda kalan ve faaliyetlerini yürütemez hale gelen başta ulaşım ve taşıma sektörlerimizin daha 2 ay önce 19-20 lira civarında olan akaryakıt fiyatlarının bir anda 39. 36 civarına çıkması karşısında ulaşım ve toplu taşıma esnafımızın tamamen öldürüldüğünü, buna karşılık zam taleplerinin de belediyeler tarafından karşılanmadığını, gerek gazete yayınlarından gerekse televizyon ekranlarından görmekteyiz. Bu gibi olumsuzluklar ve tüm vatandaşlarımızın zor günlerde yöneticilerimizin daha duyarlı olmalarını, alınacak kararların ve uygulanacak ekonomik tedbirlerin öncelikle kamudan başlatılarak, emeklimize, çalışanımıza ve esnafımıza bir nebze can suyu verilmesi günümüz koşullarına göre elzem olacaktır.” şeklinde konuştu.

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası