Ekim ayı değerlendirme toplantısı yapıldı Ekim ayı değerlendirme toplantısı yapıldı

Murgul kaymakamı Yunus Tekçe 30 Ağustos Zaferinin 101. Yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında  şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, vatan topraklarının kurtuluşunu ve bağımsızlığımızı müjdeleyen, tarihimize damgasını vurmuş eşsiz bir kahramanlık örneği olan 30 Ağustos Zaferinin 101. yıldönümünü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz.

Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan bu büyük zafer, milletine inanan ve güvenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Bu satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz!" emrini büyük bir azim, kararlılık ve fedakârlıkla yerine getiren Türk askerleri ve Anadolu insanının; kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle topyekûn verdiği bir mücadelenin sonucunda yazılmış şanlı bir kurtuluş destanıdır.

murgul kaymakam ağ30

Dün olduğu gibi bugün de aziz milletimiz; ülkesini tehdit altında gördüğünde olağanüstü bir vatanseverlik ve kahramanlıkla bu tehdidi bertaraf ettiğini, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, ülkesi için çekinmeden canını siper edeceğini ve de ülkesi ve milletiyle sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

30 Ağustos, Vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için, canları pahasına cepheden cepheye koşan, vatan ve hürriyet aşkı, bayrak sevgisi gibi değerleri her şeyden üstün tutarak düşmana karşı gözlerini kırpmadan mücadele veren Aziz Türk Milletinin var oluş öyküsü, ümidi tükenmiş binlerce insanın tüm dünyaya baş kaldırışı, imkansızlıkların bahane olmayacağının en büyük kanıtıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü  uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; aziz milletimizin, Murgullu hemşehrilerimin ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramını içtenlikle kutluyorum.”

Murgul Kaymakamlığı

Editör: Editör Masası