Yusufeli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile Yusufeli Belediye Spor Kulübü , Ulusal 1. Kastamonu Araç Yayla Kış Festivali’nde Madalya kazandılar.
Yusufeli Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü, Kastamonu’nun Araç ilçesinde gerçekleşen festivale katıldı. Kulüp, İglo ve Kar Mağarası yarışmalarında dereceye girdi ve 1’incilik madalyası ile kupasını aldı.
Kastamonu Valiliği, Kastamonu Üniversitesi, Araç Kaymakamlığı, Araç Belediyesi ve paydaş kulüpler tarafından düzenlenen Ulusal 1. Kastamonu Araç Yayla Kış Festivali’nde Yusufeli Belediyesi adına katılarak “İglo ve Kar Mağarası” yarışmalarında 1’inci olan Yusufeli Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü, 19-20 Şubat tarihlerinde Kastamonu Valiliği ve Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanlığınca Ağlı İlçesinde gerçekleşen 600 yıllık gelenek olan Kayık (Kızak) yarışlarında yer aldılar.
Yusufeli Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü Başkanı ve Takım Kaptanı Emin Bülbül, Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “29-30 OCAK Tarihlerinde Kastamonu Valiliği, Kastamonu Üniversitesi, Araç Kaymakamlığı, Araç Belediyesi ve paydaş kulüpler tarafından düzenlenen Ulusal 1. Kastamonu Araç Yayla Kış Festivali’nde Yusufeli Dağcılık ve Yusufeli Belediyesi adına katılarak iglo ve kar mağarası yarışmalarında dereceye girdik ve 1.lik madalyası ile kupasını aldık. Daha sonra 19-20 Şubatta Kastamonu Valiliğince, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanlığınca Ağlı Belediye Başkanlığınca Ağlı İlçesinde düzenlenecek olan 600 yıllık gelenek Kayık (Kızak) yarışlarına renk katmamız için davet edildik. Bizde konuyu İl genel meclis başkanımız hemşerimiz Furkan Çakmak ve İl Genel Meclis Üyemiz Hikmet Hallaç’a anlattık. Sağ olsun onlarda Valimiz Yılmaz Doruk adına ilimize özgü hediyeleri Kastamonu Valiliğine ve gerekli kurumlara vermek için teslim aldık. Bizlerde Festivale katılarak Artvin ilimizi ve Yusufeli ilçemizi gururla temsil ettik” ifadelerini kullandı.
Festivale dair bilgi veren Bülbül, “Arkadaşım Dağların Oğlu Bülent Erkan ve Hikmet Haberal Hocamla birlikte Festivalde 2 adet kar mağarası ve 1 adet iglo yaptık ön tarafına 6 kişilik kardan masa ve oturaklarını yaptık. Fotoğraf çekilmeleri için 1 adet kardan taht yaptık. Farkındalık anlamında renk kattığımızı Kar mağaralarını ve İgloyu merak edip gelenleri görünce anladık. Kardan masamız hiç boş kalmadı. Tahtta Fotoğraf çekilmek için ziyaretçiler sıraya girdiğini görünce bu gurur bizleri ziyadesiyle memnun etti. Kastamonu insanının misafir perverliğinden dolayı ben bir kez daha festivale katılan yöre insanlarına çok teşekkür ediyorum. Ağlı Kaymakamı Elif Yazıcıoğlu Kazanasmaz, Belediye Başkanımız Şahin Çolak ve Kastamonu valimiz Avni Çakır Artvin ve Kastamonu arasında Gönül Köprüsü Kurulduğunu bunun için bizlere festivale renk kattığımızdan dolayı teşekkür etti. Plaket ve hediyeler takdim ettiler. Festival bitimine doğru yanımıza Şenpazar İlçe Belediye Başkanı Sayın Cem Çınar geldi. Bizlere festivale verdiğimiz destekten dolayı teşekkür etti. Kilometrelerce uzaktan geldiniz 1 akşamda ben sizleri Şenpazar ilçemizde misafir etmek ve sizin içinde farklı bir yeri görmenize vesile olmak isterim dedi. Bizde başkanımızın nazik davetini kabul ettik. Şenpazar ilçesine gittik. Konaklayacağımız yer olan ilçe merkezine 15 kilometre mesafedeki Kızılcasu Tabiat Parkı bungalov evlerinde doğa ile iç içe huzurlu bir gece geçirdik. Ertesi gün Şenpazar’ın ilçe sınırları içindeki kanyon ve Dağlı Kuylucu mağarasını ziyaret ettik. 60 metrelik yanımızda getirdiğimiz ipimizle ip boyu indik Loç Vadisini gördük” dedi.

Başkan Yılmaz’dan Örnek Bir Dayanışma Başkan Yılmaz’dan Örnek Bir Dayanışma

Editör: Haber Merkezi