15 senedir Kuyumculuk yapan Gürcan Kasapoğlu düğün sezonun yoğun geçmesi için ekonomik anlamda toparlanılması gerektiğini vurgulayarak vatandaşların gram altına yoğunlaştıklarını şu sözlerle dile getirdi“ Yoğun bir sezon olması için ekonomik anlamda biraz toparlamamız lazım. Düğün sezonunda herkesin bir şey alması gerekiyor herkes bütçesi olduğu kadar düğün hediyesi alacaktır fakat eskisi gibi olmayacak tabi ki. Eskiden çeyrek almak isteyenler şimdi gram alıyorlar. Fiyatlar arttıkça gramın daha küçükleri çıkmaya başladı ondan dolayı altın alırken değişiklikler yaşanıyor. İnsanlar parası oldukça altın alıyor ama bizim halkımız ekonomiyi takip edip uygun olduğu zamanda alıyordur” dedi.

Evlenecek gelinlerin pırlantaya yoğunluk gösterdiklerini belirten Kasapoğlu yatarım amaçlı olarak bilezik tercih edildiğini aktardı. Kasapoğlu“ Yeni nesil 22 ayarlardan uzak durmaya başlayıp daha çok pırlanta almaya başlıyorlar. Setler eskiden 22 ayar oluyordu şimdi 14 ayar oluyor ve düğünlerde en çok takılan bileziktir. Tercihen artık dediğim gibi pırlanta seçiliyor. Bizim millete yatırım amaçlı düşündüğü için bundan dolayı altınları genellikle bilezikten yana kullanıyorlar. Bileziği sattığı zaman zarar etme oranı cumhuriyette daha az. Bileziği insanlar hem görsel anlamda takıyorlar hem yatırım amaçlı olduğu için daha çok revaçta. Daha çok gram altın, çeyrek altın, cumhuriyet altın yatırım amaçlı daha iyi olur” ifadelerine yer verdi.

Zarar Edilmeyecek Altınlar Tercih Etmeliler (1)

Başkan Kurdoğlu’ndan öğretmenlere anlamlı hediye Başkan Kurdoğlu’ndan öğretmenlere anlamlı hediye

Altın bozdurulacağı zaman zarar edilmeyecek altınları tercih etmeleri gerektiğini aktaran Kasapoğlu“ Altın en değerli şeydir çoğu müşteri ev almak için veya araba almak için alıyorlar o yüzden en iyi yatırım aracı altındır. Düğünlerde ne kadar altın olursa gelinler o kadar çok rahatlayacak. Benim tavsiyem ilerde bozduracakları zaman zarar etmeyecek altınlar tercih etmeliler. O yüzden genellikle taşsız ürünler olmalı. 22 ayar ve gram altın üzerinde dursunlar görsellik amacı ile değil” dedi.

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası