Ardanuç’ta 7 Mart Coşkusu Ardanuç’ta 7 Mart Coşkusu

Alzheimer, beyin hücrelerinin yok olmasına neden olan ilerleyici bir nörolojik hastalıktır. Düşünce, hafıza ve davranış fonksiyonlarında azalmaya neden olan bu hastalıkta belirtiler yaşla birlikte yavaş yavaş ortaya çıktığı bildirildi.

Ardanuç Devlet Hastanesi, halkı bilinçlendirmek için stant kurarak Alzheimer’ın yaşlılarda yaratacağı sorunlar hakkında bilgi verdi.

stant ek5 (2)

Ardanuç Devlet Hastanesi Başhekimi Aile Hekimi Uzmanı Dr. İrem Salcı, yaşlıların bakımın zor olduğunu söyledi. Alzheimer hastalığın erken teşhis edilmesi gerektiğini vurgulayarak bu konuda vatandaşları bilinçlendirmeye çalıştıklarını aktardı. Salcı konuşmasının devamında  “Halkımızı bilgilendirmek için burada stant açtık. Zaten ilçemizde yaşlı nüfusu fazla. Yaşlı bakımı da oldukça zor ve insanları zorluyor. Bunun için farkındalığı arttırmaya çalışıyoruz. Yaşlılar için şunu söyleyebilirim; Yıllık grip aşılarını yaptırabilirler şimdide tam grip aşısı aylarına girdik. Ağız hijyeni çok önemli, hastaların hareket etmesi egzersiz yapması gerek eklem sağlığını korumaları için önemli. Her hastalığın bir haftası var bizde ona göre halkımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Yaşlıdır unutabilir deyip geçmemek lazım bu Alzheimer ilerlerse çok büyük sıkıntılara yol açabiliyor günlük hayatını devam ettiremeyecek aşamaya gelebiliyor. Böyle bir durum varsa hastanemize gelerek erken teşhis almaları önemli” dedi.

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: EMİNE OCAKÇI