Esnaf ziyaretlerine devam ediyor Esnaf ziyaretlerine devam ediyor

CHP Ardanuç Kadın Kolları Başkanı Emine Avcı Erden, partisinin ilçe kongresinde konuştu.

Konuşmasında kadınlara ve gençlere seslenen Erden, “Gençler siyasetle uğraşmıyor ama siyaset gençlerle uğraşıyor.” dedi.

Kadınlar ve gençlerin siyasete bakışından bahseden Erden, konuşmasında şunları söyledi:

“8 yıldır kadın kolları başkanlığı yapıyorum. Sahalarda gençlerle konuştuğum zaman belki iktidardan, korktuklarından belki başka nedenlerden ben siyasetle uğraşmıyorum diyorlar. Aslında çok yanlış onlar siyasetle uğraşmıyor fakat siyaset onlarla hep uğraşıyor. Bunu bilmelerini onlara açıklamamız lazım. Çünkü sınavlara giriyorlar, yüksek notlar alıyorlar ve eleniyorlar. Niye, siyaset onlarla uğraştığı için.

Kadınlar ben siyasetle uğraşmıyorum dediği zaman onlara İstanbul Sözleşmesi’ni bir gecede nasıl tek imzayla fes ettiklerini İstanbul Sözleşmesi’nin önemini anlatmamız lazım. Çünkü her gün sokakta bir kadın öldürülüyor. Yaşamımız başkalarının elinde tanımadan, bilmeden öldürüyorlar. Kadındı, güçsüzdü, onun için öldürebilirim düşünceyle öldürülen arkadaşlarımız eşcinseller var. Buna dur diyecek olan biz kadınlarız. Onun için kadınlara da önem verelim bunları 6284 sayılı yasanın neleri koruduğunu anlatmaya çalışalım.”

Konuşmasında yerel seçimlere de değinen Erden, kişiye değil partiye oy verilmesi gerektiğini hatırlatarak, “Gezdiğim her yerde bana diyorlar ki şu kişi Belediye Başkanı adayı olursa biz oy vermeyiz. Asla böyle bir şey yapmayın. Çünkü bugün Ali, Veli, Hasan, Hüseyin’i seçecek zamanımız yok. Kim aday olursa olsun onu destekleyeceğimize canı gönülden önem vermemiz lazım.” ifadelerini kullandı.

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası