Gebe Okulu Nedir? Gebe Okulu Nedir?

Tıbbi Aromatik Bitkiler İhtisas Üniversitesi olan AÇÜ, uluslararası projeler ile yeşil üniversite mottosunu sürdürüyor.

Avrupa Birliği Erasmus+ tarafından desteklenen Çevre Temalı Gençlik Projesi ‘Yeşile Dön’ ile gençlerin çevre politikalarını katkı sunmasını sağlamak, gençler arasında farkındalık oluşturmak, gençlerin çevre ile ilgili konularda bilgilendirilmesini sağlamak, çevresel problemleri ön plana çıkarmak hedefleniyor.

Almanya’dan Nationalpark Bayericher Wald, İtalya’dan Commune di Altopiano della Vigolana, İsmanya’dan The Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya, Avusturya’dan Transnationaler Verein für die Bildung und Entwicklung der Jugend, Türkiye’den ise Türkiye Çevre Eğitim Vakfı, BUTA ve Artvin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün proje ortağı olduğu çalışma çevre Gazeteciliğini de içerisinde barındırıyor.

Proje Koordinatörlüğünü AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin’in yaptığı çalışma 250 bin euro bütçeye sahip.

Erasmus Ofis Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Gültekin, proje içeriği hakkında bilgi vererek, “Projemiz, bir çevre eğitim programı geliştirmeyi ve bu yolla -başta öğrencilerimiz olmak üzere- her yaştan ve çevreden gençlerin çevre bilincini artırmayı amaçlamaktadır. Projemiz bu amaç doğrultusunda bir çevre eğitim seti oluşturacak ve tamamlayıcı bileşenleri ile gençlerin dikkatini çevre sorunlarına çekmeyi hedefleyecektir. Böylece proje faaliyetleri ile üniversite öğrencileri çevre sorunlarını inceleyip analiz edecek ve bunlara çözüm arayacaklardır.

Proje üniversitelerden, özel şirketlerden, gençlik derneklerinden ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan çok boyutlu ve tecrübeli bir ortaklık yapısına sahiptir. Hem yerli hem de yabancı ortaklarından tüm farklı nitelikleri ve daha iyi uygulamaların edinilmesi ve analiz edilmesi için çalıştaylar, uluslararası izleme ziyaretleri ve bir uluslararası konferans proje süreci dâhilinde tertip edilecektir. Bu kapsamda farklı ülkelerden ve disiplinlerden paydaşların aynı konu üzerinde bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları ve ortak çözümler hususunda fikri çıktılar hazırlamaları planlanmaktadır.” dedi.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası