Artvin Kültür Sanat Ustaları Derneği Resmen kurularak faaliyete başladı
Kurucu Başkanlığını Şair Yazar ve tiyatro oyuncusu Ersin Yeni’nin yaptığı Artvin Kültür Sanat Ustaları Derneği (AKSU) 24 Şubat 2022 tarihi itibarıyla Resmen kurularak faaliyete başladı.
Artvin’de, Artvin dışında ve yurt dışında yaşayan tüm Artvinli Şair yazar, müzisyen, Tiyatro sanatçılarını da kapsayan dernek, sahne sanatları ve edebiyat alanında kapsamlı bir geniş sahip olan ve yani Artvin Kültür Sanat Ustaları Derneği Resmen kurularak faaliyete başladı.
Başkan Ersin Yeni, konuyla ilgili kısa bir açıklama paylaşarak şu ifadelere yer verdi:
“Bugün itibariyle AKSU'muz artık resmen dernek oldu.
Üç yılı aşkın bir süredir sosyal medya üzerinden kurulan gönül bağı, kültür ve sanatımızı gerek digital anlamda gerekse yazın anlamında kayıt altına alabilmek, Türkiye genelindeki Artvinli şair, yazar, sanatçı ve müzisyenlerimizi aynı çatı altında toparlayabilmek gayesiyle iyice geliştirilerek resmi dernek statüsü ile taçlandırıldı.
Bütün hemşehri dernekleri, federasyon, vakıf, konfederasyon ve STK''larla el ele, gönül gönüle, ortak paydamızın Artvin'imizin kültür, sanat ve geleneklerinin olduğunu unutmadan çıktığımız bu yolda bize destek olan, emek veren, önemseyen, yıllardır sosyal medyadan takip ederek gücümüze güç katan bütün gönül dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarken, özellikle kültür sanat erbabı dostlarımız ve STK başkanlarımızdan katkı ve de katılım talep ediyor, sevgi ve saygılar sunuyoruz…
Bir teşekkürü de uzun süren kuruluş aşamasını birkaç güne indirerek, her aşamada bize destek olan gönül insanı kardeşim, dostum, sevgili özgür Gümüş 'e etmek istiyorum. Unutmayın ki; Biz birlikte Artvin'iz.”
Kadir Yılmaz

Balıkçı barınakları dev dalgaların esiri oldu Balıkçı barınakları dev dalgaların esiri oldu

Editör: Haber Merkezi