Kemalpaşa’yı Örnek Bir Kent Haline Getirerek Göstermek İstiyoruz.” Kemalpaşa’yı Örnek Bir Kent Haline Getirerek Göstermek İstiyoruz.”


Üç yıl önce kurulan ve Birçok televizyon programı, kültür ve eğlence programları, iki adet antoloji ve arşivinde yüzlerce yöresel ve evrensel şiir gibi başarılara imza atan Artvin’in Kültür ve sanat ustaları (AKSU) dernek kurulumunu gerçekleştirdi.
Kurucu başkan Ersin Yeni AKSU Derneğinin kuruluşu hakkında açıklama yaparak değerlendirmede bulundu.
Ersin Yeni açıklamasında; “Şair, ozan, müzisyen, tiyatro sanatçısı ve Nihayet AKSU'muz Dernek Oluyor.
4 Kasım 2018 tarihinde, Bursa Yusufeliler Derneği'nde ilk büyük buluşmasını yaptıktan sonra hızla yoluna devam eden "Artvin Kültür Sanat Ustaları" AKSU bünyesinde barındırdığı onlarca şair, yazar ve müzisyeniyle, üç yıl gibi kısa bir süreye çok güzel çalışmalar sığdırdı. Birçok televizyon programı, kültür ve eğlence programları, iki adet antoloji ve arşivinde yüzlerce yöresel ve evrensel şiir. Hele hele dünyada bir ilk olduğunu düşündüğümüz, aralarında hiç bir anlaşma veya imza olmadan, imece usulü kitap çıkarmaları takdire şayan bir davranıştı.
Zamanla güzel bir kültür sanat grubu olmanın yanı sıra, birbirlerinin derdiyle dertlenip, sevinciyle sevinen bir aile olmaları ise bu geride bırakılan yılların boşa geçmemiş olduğunun bir göstergesiydi. Geçen bu üç yıllık zarfında aramızdan bir yıldız gibi kayıp giderek rahmetli olan, Ali Osman Yıldız (Şair Feryadi), Zakir Taşdemir (Zakiri) Erdal Altunel ve İbrahim Kaya (Mollaoğlu) dostlarımız bizleri çok üzmüş olsalar da (Ruhları şad mekânları cennet olsun) bu önemli tırmanıştan asla yılmadık. Birçok il ve ilçede kurmuş olduğumuz AKSU Kütüphanelerine paralel olarak şubat ayı içerisinde de imece usulü kitap serisinin on beşincisine imza atacak olan AKSU, Artvin'imizin ileri gelenleri, şair, yazar ve müzisyenlerinin önerileri doğrultusunda, dernek olma yolunda ilk adımı atarak, yine aynı büyüklerimiz ve değerlerimiz ve yine AKSU'nun temellerinin atılmış olduğu Bursa Yusufeliler Derneğinin ev sahipliğinde anlamlı bir istişare toplantısı gerçekleştirdi. Bütün katılımcıların ortak kanaati doğrultusunda çıkan karar, zaten bugüne kadar rüştünü ispatlamış olan AKSU'nun artık dernek vasfına ulaşması yönündeydi. Dayanışmacı ve yapıcı konuşmaları, yaratıcı önerilerin izlediği toplantı, mutlu sona varmış olmanın gözlere yansıdığı fotoğraf kareleriyle taçlandırıldı.
Biz AKSU üyeleri olarak sırtımıza giymiş olduğumuz abanın çok kıymetli olduğunun farkında olduğumuz gibi yüklenmiş olduğumuz misyonun ağırlığının da farkındayız.
Yarından itibaren, AKSU'muzun Türkiye genelindeki şair, yazar, müzisyen ve bütün kültür sanat erbaplarını aynı çatı altında toparlayabilme, dayanışma ve kaynaşmayı sağlayabilme, kurulacak komisyonlarla yapılacak derin araştırmalar neticesinde, kültürümüz ile ilgili en ufak donelerin dahi bulunarak kitaplaştırılması, en ücra köşedeki kültür sanat insanlarına ulaşarak onları kayıt altına alma, onure etme ve yaşarken değer verebilme, vefat etmiş olan değerlerimizin de izlerinin kapanmaması, anılarının sıcak tutulması ve de eserlerinin gelecek yüz yıllara aktarılabilmesi, bütün Artvinli bütün hemşehri dernekleri, federasyon, konfederasyon ve Sanayici ve iş insanları dernekleriyle ele, gönül gönüle, birleştirici olabilmek, gerektiğinde bünyesindeki kültür sanat insanlarıyla şölenler, şenlikler, sempozyumlar yapabilmek adına, Bursa merkezli, il dışı ve yurt dışında şubeler açabilecek, Artvinliler'in olduğu her ilde temsilcileri olan bir derneğin temellerini atmak için yola çıkıyoruz. Bu bağlamda, her kültür sanat programının içerisinde yer alarak bizlere öncülük eden, göstermiş oldukları üstün misafirperverlikleri ile bir kez daha gönüllerde taht kuran herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Kadir Yılmaz

Editör: Haber Merkezi