Muğla'dan Karadeniz turu için bölgeye gelen çift iki gün önce akşam saatlerinde Arhavi ilçesinde Servet Daş ve Hikmet Akyüz’e ait bir balık restoranında yemek yedikten sonra mekandan ayrılarak konaklayacakları otele gitti.

İşletme sahibi Servet Daş, dükkanındaki masa ve sandalyeleri düzelttiği esnada sandalyenin üzerinde bir kadın çantası unutulduğunu fark ederek, çantayı koruma altına aldı.

Çift çantanın yanlarında olmadığını ve kaybettiklerini anlayınca daha önce gittikleri ve kaldıkları mekanları aramaya başladı. Bir süre sonra restorana geri gelerek, durumu anlatan ve çantayı teslim alan çift derin nefes aldı.

Daş, yaptığı açıklamada 7 yıldır ilçede esnaflık yaptığını ifade ederek, yaşanan olayda da yapması gerekeni yaptığını söyledi.

İki gün önce bir karı-kocanın yemek yemek için dükkanlarına geldiğini anlatan Daş, bir süre sonra çiftin balık yedikten sonra dükkandan ayrıldığını aktardı.

Dükkanın kalabalık olması nedeniyle masada bir şey unutulup unutulmadığını o esnada kontrol edemediklerini belirten Daş, "Yarım saat sonra baktık bir çanta var. Çanta bayağı ağır bir çanta. İçeri emanete dolabına götürdüm. Kadın çantası olduğu için içini açıp da bakmadık. Aradan birkaç saat geçti, bir araba geldi. Kadının araç içinde ağladığını fark ettim. Adam çantayı kaybettiklerini bir çok yere sormalarına rağmen bulamadıklarını söyleyince bende çantayı getirdim verdim. Kadını sakinleştirmeye çalıştık" dedi.

Yaşanan olay sonrasında çiftin son derece mutlu olduğunu ve çok sevindiğini anlatan Daş, "Adam çantayı açtı. Çantada ziynet eşyaları, dolarlar, kesilmiş çekler, kredi kartları gibi eşyalar vardı. Biz öncesinde çantayı açmamıştık. Görünce şaşırdık. Çantada 150 bin dolar para varmış. Adam çantayı bulmayı ummadığını ifade ederek bulunduğu için çok mutlu ve şaşkın olduğunu dile getirdi. Adam çok mutlu oldu. Böyle bir olay geçti başımızdan. Biz yapmamız gerekeni yaptık. Burası Arhavi burada başkası da olmaz." ifadelerini kullandı.

Yaşam Tarzı Müzesi yeni ürünlerle zenginleştirildi Yaşam Tarzı Müzesi yeni ürünlerle zenginleştirildi

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası