Borçka’da İhvan Arıcılık iş yerini işleten Zafer Arslan, olumsuz hava şartlarına karşı arıcıların dikkat etmesi gerektiğini belirterek sonbahar aylarında arıların yeterli beslenmesi için ek besin desteği verilmesi gerektiğini aktardı.

Arıların soğuk ve nem gibi olumsuz hava şartlarından koruyacak önlemler alınması gerektiğine dikkat çekerek zayıf kolonilerin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Arıcıların sonbahar aylarında dikkat etmesi gereken hususlar hakkında bilgi veren Arslan “Sonbaharda çiçek kaynakları azalmaya başlar, bu nedenle arılar için yeterli beslenmeyi sağlamak önemlidir. Şekerli şurup veya özel arı yemleri ile kolonilere ek besin desteği vermek gerekebilir. Sonbahar, hastalık riskinin arttığı bir dönemdir. Arıcılar, kolonileri düzenli olarak incelemeli, hastalık belirtilerini izlemeli ve gerektiğinde tedavi uygulamalıdır. Kolonilerin kışa hazır olduğundan emin olunmalıdır. Bu, kolonilerin iyi izole edildiğini, yeterli bal stokunun bulunduğunu ve arıları soğuk, rüzgar ve nemden koruyacak önlemlerin alındığını içerir. Kolonilerin gücü ve nüfusu sonbaharda gözlemlenmelidir” ifadelerine yer verdi.

Arıcılık mesleği ile uğraşanların talep gösterdiği ürünler hakkında bilgi veren Arslan, tüketicilerin sonbaharda yerel bal talep ettiklerini belirterek sonbahar aylarında bal hasadını yaparak taze yerel bal bulundurabileceklerini aktardı.  Arslan, arı ürünleri arasında balmumu, propolis, polen ve arı zehiri gibi ürünlerinde talep edildiğini bildirdi.

Borçka 103. Yıl Dönümünü Kutladı Borçka 103. Yıl Dönümünü Kutladı

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: ÇİĞDEM ARSLAN