Kentte misafir edilen depremzedelerin tüm ihtiyaçlarının karşılanması, deprem bölgesindeki yaşamın normalleşme sürecine katkı sunmak, depremzede vatandaşlarımıza psiko-sosyal destek sağlanması adına gerekli çalışmaları yapmak amacıyla kurulan platform, ‘sofraya bir tabak da sen koy’ sloganıyla faaliyete geçti.

‘Yalancı Aranıyor’ Sahnelerde Buluşmaya Hazırlanıyor. ‘Yalancı Aranıyor’ Sahnelerde Buluşmaya Hazırlanıyor.

Depremzede vatandaşların sofrasına tabak bedeli 300 lira olan destek çağrısı tanıtım programında konuşan Artvin Valisi Yılmaz Doruk, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ülkemizin son asırda maruz kaldığı en büyük felaket olarak tarihe geçtiğini belirterek, “Bu süreçte ilimizdeki herkes büyük bir dayanışma örneği gösterdi. Bu vesileyle kendilerine Artvin ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum. Bizler, devlet-millet el ele gönül gönüle böyle tek yürek oldukça her türlü zorluğun üstesinden geliriz. Bugün hiçbir görüş ayırt etmeden bu salonu dolduran siz kıymetli Artvinliler bunun ispatısınız. Sofraya bir tabak da sen koy diyerek yola çıktığımız bu kampanyayla bölgeye desteğimizi sistematik ve düzenli hale getirmeyi planlıyoruz. Valiliğimiz himayesinde oluşturan ‘Artvin Gönül Bağı Platformu’ ile bu amacımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Bu düşüncelerle başlattığımız kampanyamızın hayırlı olmasını diliyor, destek olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

2181514a-564a-4720-90fb-281e0ddf

Sofraya koyulacak her tabağın aylık bedelinin 300 TL olduğu kampanyanın tanıtımını yapan Sosyal Güvenlik Kurumu Artvin İl Müdürü Kahraman Derece, “11 ilimizde yaşadığımız ‘Asrın Felaketi’ olarak nitelendirilen depremlerin yaralarını devlet-millet el ele hep birlikte sarmaya çalışıyoruz. Bu süreçte felaketin yaşandığı ilk dakikalardan itibaren Artvin olarak bölgeye yardım için seferber olduk. Artvin olarak yürütmekte olduğumuz yardım seferberliğini daha nitelikli ve sürekliliğini sağlamak için ‘Artvin Gönül Bağı Platformu’ projesini hayata geçiriyoruz. Platformumuzun paydaşları tüm kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, meslek kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, sendikalar ve gönüllü vatandaşlarımızdır. 1 tabak bedeli 300 lira olup, ilk etapta 6 ay süreli olacak şekilde planlanmaktadır. Yapılacak yardımlar Artvin Valiliği himayesinde platform özelinde açılan banka hesap numarasına yatırılacaktır. Ayrıca kredi kartı seçeneğimizde olacaktır.” diye konuştu.

Programda Artvin’den yapılan deprem afet çalışmaları hakkında bilgiler paylaşan İl Planlama ve Koordinatör Müdürü Yılmaz Olgun yaptığı açıklamasında, “22 yakın akrabasını, sayısını bilmediğim mahalle komşularını, okul arkadaşlarını, öğretmenlerini, alışverişini yaptığı mahalle esnafını, 3 ayrı dine, farklı kültürlere mensup insanların bir arada yaşadığı, doğup büyüdüğü kentini kaybetmiş bir Antakyalı olarak söylüyorum. O insanların maddi manevi, ilgiye desteğe ihtiyacı var. Sayın valimizin başlatmış olduğu bu kampanya ve bu gibi yardım faaliyetleri o insanlarımız için çok önemli, çok değerli. Deprem mağdurlarına desteklerini esirgemeyen herkese o bölgenin bir insanı olarak çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

a3e7a0e6-41e3-40cd-90b2-873a9f928166

Programda bölgeye giderek arama kurtarma çalışmalarına katılan Artvin Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Cin, HOPAK Derneği koordinatörü Emin Üçüncü ve İl Özel İdaresi Koordinatörü Suat Çeliktecrübe paylaşımlarını anlattı.

Vali Yılmaz Doruk, Kaymakamlar, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, İl Garnizon Komutan Vekili Piyade Komanda Binbaşı Mehmet Ölmez, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Emre Büyükyurt, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Yıldırım Saygılı, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, Belediye Başkanları, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Hatice Diler

Editör: Haber Masası