“Artvin için çok güzel işler yapacağız” “Artvin için çok güzel işler yapacağız”

Aileden gelen balıkçılık kültürünü yaşatmak adına iki eski dostun kafa kafaya vererek açtığı “Sarı-Siyah” balık restoranı ilçe halkı tarafından en sevilen mekanlar arasında yer alıyor.

Dede mesleğini sürdüren ve iki eski futbolcu olan Akyüz ve Daş, iş yerlerinin ismini de Arhavi Spor’un renklerinden aldı.

balıkk pişirmee

Limanlarda balıkçılık yaptıktan sonra ilçede de restoran açmaya karar verdiklerini anlatan Hikmet Akyüz, “Biz doğuştan balıkçıyız. Balığı tutmadan sofraya gelinceye kadar her aşamasında varız. Dedelerimizin mesleğiydi. Bu mesleği devam ettirmek için işletmemizi açtık.” dedi.

Lezzetli balık pişirmenin ‘balığın sesini dinlemekten’ geçtiğini söyleyen Akyüz, “Bu tekniği babaanneden öğrendik. Biz balığı tavaya koyar, misafirimizle sohbet ederken balığın sesini dinleriz. Balık bize piştiğini sesiyle söylüyor. Mesela yağa ilk koyduğun zaman sert bir ses gelir ama balık pişmeye başladığı zaman sesi gittikçe kesilir. Balığa gözle bakmayız kulakla dinleriz.” diye konuştu.

balık pişirmme3

Balıkçılığı çok sevdiğini söyleyen Servet Daş da “Bizim dedemiz babamız balıkçıydı. Profesyonel futbolu bıraktıktan sonra çocukluk arkadaşımla bu işi devam ettirmek istedik. Bizim için yaşam biçimi, tutku. Lezzetli balık yemek isteyenleri işletmemize bekleriz” ifadelerini kullandı.

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: Editör Masası