Rafting tutkunlarının gözde rotalarından olan Yusufeli’ndeki Barhal Çayı’nda arkadaşları ile rafting yaparken botun alabora olmasıyla dereye düşen Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ve arkadaşları adrenalin dolu anlar yaşadı.

başkann alaboraa1

İlçede bulunan Barhal Çayı özellilikle bahar ve sonbahar ayında ülkenin dört bir yanından gelen adrenalin tutkunlarını ağırlıyor. Barhal Çayı, rafting ve kano tutkunlarının ilgi odağı oluyor.

Aralarında Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ve Türkiye'nin değişik illerinden gelen rafting tutkunlarının bulunduğu 7 kişi Barhal Çayı’nın azgın sularında rafting yaparak adrenalin dolu dakikalar yaşadı.

Kaçkar dağının eteklerinden gelen suların oluşturduğu Barhal Çayı rafting ve kano için son derece heyecan verici oluyor.

Parkurda botun girdaba kapılarak alabora olması nedeniyle suya düşen sporcular adrenalin dolu dakikalar yaşadı.

Kendi imkanlarıyla botu düzelterek yeniden bota binen sporcular parkuru tamamlamayı başardı.

Yusufeli Merkez Viyadüğü'nde sona yaklaşılıyor Yusufeli Merkez Viyadüğü'nde sona yaklaşılıyor

Rafting tutkunları yaklaşık 10 kilometre boyunca kürek çekerek, parkuru Barhal Çayı'nın Yusufeli Baraj gölüyle birleştiği noktada sonlandırdı.

başkan alabora3

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, rafting sonrası yaptığı açıklamada Yusufeli'nin adrenalin sporları için elverişli bir doğaya sahip olduğunu aktardı.

Kendisinin de fırsat buldukça rafting yaptığını belirten Aytekin, "Su sporları adrenalini yüksek sporlar. Bizde bugün yaşadık. Botumuz ters döndü, bizde bottan düştük. Deneyimlerimiz sayesinde botun altından çıktık. Botu düzelttik ve tekrar binerek parkurumuza devam ettik. Rafting ve doğa severleri buraya bekliyoruz." diye konuştu.

Emine OCAKÇI

başşkan alabora

Editör: Editör Masası