Yeni eğitim öğretim yılının bugün başlaması ile Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan açıklamalarda bulundu.

Yeni eğitim ve öğretim yılını kutlayan Orhan, eğitimin yol gösteren bir meşale olduğunu vurgulayarak belediye olarak tüm desteklerini öğrencilere sunacaklarını şu sözlerle dile getirdi “Yeni bir eğitim ve öğretim yılı kapımızı çalıyor. Her bir dalından bilgi ve umut yeşeren bu büyük ağacın altında, bir yandan coşku ve heyecanla yeni bilgilerle tanışacak öğrencilerimiz; bir yandan da gözleri her daim onların üzerinde, en iyi şekilde yetişmelerini isteyen velilerimiz olacak. Ancak bu yıl, yıllardan biraz daha zorlu. Ekonomik darboğazın yükü omuzlarımızda ve bu ağırlık altında ilerlemeye çalışıyoruz. Ancak unutmayalım ki zorluklar, karakterin sınandığı, dirayetin ortaya çıktığı anlardır. İşte tam da böyle zamanlarda birbirimize daha çok sarılmalı, el ele, omuz omuza vererek bu zor günleri aşmalıyız.

Ben de bir öğretmen olarak, eğitimin toplumların yükselişi için ne kadar kritik bir rol oynadığını çok iyi biliyorum. Eğitim, sadece bir bilgi aktarımı değil, aynı zamanda bireylerin ve toplumların gelişiminde en temel etkenlerden biridir. Eğitim, en karanlık zamanlarda bile yol gösteren bir meşaledir. Bu önemli yolculukta siz değerli velilerimiz ve azimli öğrencilerimizle birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Bu yeni eğitim ve öğretim yılında, belediye olarak elimizden gelen tüm destek ve yardımları sunacağımızdan hiçbir şüpheniz olmasın. Çünkü bizim en büyük yatırımımız, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızdır.

Öğrencilerimize başarılar diler, tüm eğitim camiasına hayırlı bir yıl temenni ederim. Geleceğin bilge kişileri, kahramanları ve önderleri olan çocuklarımıza, en zor şartlarda bile aydınlık bir yarın sunabilmek için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Yeni eğitim ve öğretim yılımız kutlu olsun!”

Ders zili yeniden çaldı Ders zili yeniden çaldı

Haber: Gülşen MAKAR

Editör: GÜLŞEN MAKAR