Balıkçı barınakları dev dalgaların esiri oldu Balıkçı barınakları dev dalgaların esiri oldu


Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı Artvin emek ve Demokrasi Platformu’nun düzenlediği “Enflasyona, Pahalılığa, Zamlara ve Yoksulluğa Artık Yeter” eylemine katıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada,2022 yılında asgari ücreti en az net 5.200 TL olması gerektiğine vurgu yapıldı.
İlçe Başkanlığı tarafından Yapılan Açıklamada; “Türkiye'de asgari ücret tek bir işçi için hesaplanıyor. Oysa asgari ücret hesabında sadece isçinin kendisi değil, uluslararası standartlara uygun şekilde geçindirmekle yükümlü olduğu aile bireyleri de esas alınmalıdır.
Asgari ücret artışında yoksulluk sınırı da kriter olarak alınmalıdır. Bir hanede iki kişi çalıştığında en azından yoksulluk sınırı aşılmalıdır.
Gerek yoksulluk sınırı gerek gıda fiyatları artışı ve gerekse ekonomi büyüme dikkate alındığında 2022 yılında asgari ücreti en az net 5.200 TL olmalıydı.
Tekrar ediyoruz. Bu sadece ekmek mücadelesi değildir emeğimizin ucuzlatılmasına yönelik bir mücadeledir. Bir memleket mücadelesidir.
Bu ülke, bu halk bu işçi sınıfı satılık değildir. Emeğimizi ve memleketimizi savunmak için omuz omuza! Demokrasinin, hukukun, adaletin egemen olduğu emeğin Türkiye'si için omuz omuza!
Yaşasın laik demokratik sosyal hukuk devleti. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.” ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi