Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin ardından Artvin’den Milletvekili seçilen Faruk Çelik, basın mensupları ile tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

Kentte bulunan bir işletmede verilen kahvaltının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çelik, seçimlerin henüz bitmediğini ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Artvin’e gelir gelmez yoğun bir siyasi maratona girdiğini kaydeden Çelik, Artvin’e hizmet getirme gayreti içerisinde olacağını belirterek, “Yaklaşık 40 gündür yoğun şekilde 14 Mayıs seçimlerine yönelik propaganda çalışmalarını sürdürdüğümüz ilimizde çok sıcak bir siyasi atmosfer içerisinde bulunduk. Uzun yıllar siyasette olan bir kardeşiniz olarak doğduğum yer Artvin’de görev verildi, burada milletvekili olmam istendi. Bende tabii ki doğduğum yere hizmet etmeyi bir şeref kabul ettim. Çok güzel bir şehrimiz var doğal özellikleri güzellikleri olan, zorlukları olan şehrimiz var. Beklentilere cevap verme adına önümüzdeki dönem içerisinde de Artvinlinin beklediği, Yalnız 170 bin Artvin’de yaşayan Artvinli değil Türkiye’nin 4 bir tarafında yaşayan belki milyonlara varan hemşerimizin beklediği hizmetleri bu güzel şehrimizde gerçekleştirme gayreti içerisinde olacağız. Artvin’imize dünden bugüne emeği geçmiş taş üstüne taş koymuş, şehrimizi görünür hale gelmesi noktasında irili ufaklı kim ne hizmet ettiyse hiçbir parti ayırmaksızın yereliyle geneliyle herkese çok teşekkür ediyorum. Dostluk, huzur, barış, kardeşlik iklimi içerisinde inşallah Artvin’in geleceğini düşünen Artvin’in kalkınmasını düşünen Artvin’deki gençlerimizin istikbali ile ilgilenen bir yaklaşım içerisinde politikayı siyaseti çirkinlikleri kenarda tutan yaklaşımla inşallah geleceğe yürüyeceğimizi Artvin’de hizmet edeceğimizi ifade ediyorum.” dedi.

Tarih belli oldu Tarih belli oldu

Pazar günü yapılacak molan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Artvin’den daha yüksek sonuç beklediğini dile getiren Çelik, cumhur ittifakının meclisteki çoğunluğuna değinerek, “Cumhuriyetin kuruluş yüzyılını geride bırakıyoruz. Türkiye seni bir sistem ve önemli bir seçimle yeni yüzyıla giriyor. Bu süreç içerisinde seçim uzunca zamandır konuşuluyordu. Bu seçimin parlamento bölümü tamamlandı ve Cumhur İttifakının açık net başarısı ortaya çıkmış bulunuyor. Cumhur ittifakı parlamentoda 323 milletvekili ile sağlamış bulunuyor. Başkanlık sisteminin en öneli ayağı diyeceğimiz en önemli ayağı ise Pazar günü yapılacak olan seçinde en çok oyu alan aday başkan olacak. İnanıyoruz ki Pazar günü bu meclis başarısı başkanlık seçiminde de teyit edilecek ve Türkiye önümüzde hem ekonomik hem diplomatik, hem küresel hem de diplomatik alanda çok yoğun bir trafiğin içinde olacağımız süreci Pazar günü başlatmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

AK Parti iktidarı boyunca önemli ülkenin önemli sorunlarını çözüme kavuşturduğunu ifade eden Çelik, “Çok ağır yükleri milletin sırtından indiren bir iktidarız bizler. 3 Kasım 2002 yılında yapılan seçimde iş başına geldiğimizde Türkiye’de her alanda çok ciddi problemler vardı. 2002 yılında başlayan bu yolculuk 2001 krizini çok kısa sürede ortadan kaldırdı. Yatırım yapan, gelişen, kalkınan, reformlar gerçekleştiren bir iktidar olarak yola koyulduk. Arkasından gelen küresel Amerika merkezli 2008-2009 krizini de yine iktidarımız büyük başarıyla teğet geçecek şekilde geride bıraktı. Daha sonra kendi iç bünyemizde yaşanan darbe ve parti kapatmalar dahil birçok olaylar oldu. İlk günden itibaren gerek küresel, gerek bölgesel gerekse kendi içimizden kaynaklanan bütün sorunları çözerek gelen bir iktidar olarak 20 yıla aşkın süredir ülkemize hizmet ediyoruz. Var olan sorunlar var. Bölgede sıcak çatışmaların olduğu, yanı başımızda bazı hesapların kitapların yapıldığı, kartların yeniden dağıtılmaya çalışıldığı bir sürecin içerisinden geçerken parlamentodaki gücümüz ve inşallah Pazar günü cumhurbaşkanımızın 13. Cumhurbaşkanı olarak tekrar makama oturması ile birlikte yeniden çözüm faaliyetleri başlayacak ve Milletimizin önü yeniden açılacak. Var olan yükler hem ülkemizden hem bölgemizden inşallah kaldırılacak ve inanıyorum ki bu yeni dönem Türkiye’nin yüz yılı diye ifade ettiğimiz bir şahlanış yüzyılının sağlıklı bir başlangıcı olarak milletimizin karşısına çıkacağız.” diye konuştu.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası