Borçka

Çerçeve Çakma Tezgahı 

Zafer Arslan Borçka da Arı Kovanı imalatı yaparken bir yandan kendi ürünlerini tasarlamaya devam ediyor

Abone Ol

2014 yılından beri arı sektörünün içinde olduğunu belirten Zafer Arslan, iş yerinde çerçeve imalatı yaptığını aktardı. Kendi ürettiği Çerçeve Çakma Tezgahı hakkında bilgi vererek arıcılık dışında ahşaptan tablo ve hediyelik ürünler ürettiğini kaydetti.

Çerçeveleme imalatı yaparken ıhlamur ağacını tercih ettiğini belirten Zafer Arslan“ Ihlamur ağacı arılarımızın sevdiği bir ağaçtır. Karakovan arıcılığı da doğal olarak ıhlamur ağacı ile yapılmaktadır. Bal mumu bizim Borçka da ürettiğimiz, arıcılardan topladığımız bal mumu olarak baskı yapıyoruz” diye konuştu. 

Çerçeve ÇakmaTezgahını tasarlayan Arslan, mantolama işinde kolaylık sağladığını vurgulayarak “Çerçeve Çakma tezgahı diye geçiyor tamamen bizim kendi ürünümüz ve milli üretimimiz. Kendimiz bu ürünü düşündük ve tasarladık ebatları santimlerini. Biz atölyede çıkarıyoruz sadece mantolama işinde bizim işimizi kolaylaştırıyor. Bunun sayesinde günlük biz bin iki yüz tane çakıp mantolamış oluyoruz. Diğer şekil el usulü ile yaptığımız zaman yüz tane veya yüz elli tane ile sınırlamış oluyoruz. O yüzden bizlerin işini yapması açısından kolay bir ürün oldu” dedi.

Gülşen MAKAR