Başkan Yılmaz’dan Örnek Bir Dayanışma Başkan Yılmaz’dan Örnek Bir Dayanışma


Türkiye Sportif Yetenek Taraması Projesinde, çocukların çeşitli aşamalardan sonra yeteneğine uygun olan spor branşının belirlenmesi hedefleniyor
Türkiye Sportif Yetenek Taraması projesi ile 3’üncü ve 5’inci sınıf öğrencilerine yetenek taraması yapılarak kendilerine uygun spor dalını seçmesine katkıda bulunuyor.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran Yetenek Taraması projesi hakkında bilgilendirme yaptı.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, “İlkokulda okuyan çocuklarımız salona getirilerek burada belli parkurlarımız var bu parkurlarımızda çocuklarınız belli testlerden geçerek yetenekleri, fiziksel durumları, becerileri alınarak bu çocukların değerleri sisteme giriyoruz. Bu işlemden sonra belli bir kriter yakalayan çocuklarımız ikinci aşamaya geçmiş oluyor. İkinci aşamada bakanlığımızın oluşturmuş olduğu bir kitapçığımız var bu kitapçığın içerisinde beceri eğitimi, oyun eğitimi fiziksel gelişim ve teknik gibi materyallerimiz var çocuklarımızın 3 aylık sürecinde eğitim veriyoruz bu eğitim sonrasında tekrar yetenek taramasının üst kademesine geçiyoruz üç ayrı aşamadan nasıl gelişimler sağladı buna bakıyoruz. Sonrasında 6 aylık eğitime geçiyoruz yine beceri testlerimiz, gelişim testlerimiz de çocuklarımıza 6 ay uygulamalı olarak eğitimini veriyoruz bu eğitimle geçen çocuklarımız tekrar başa dönerek aynı kriterlerden geçildikten sonra yeteneklerine göre branşlarımıza aldım yapıyoruz. Spor bakanlığımız yaklaşık 6-7 yıldır bunu uyguluyor ama bu kadar profesyonel olmamıştı son dönemlerde akademisyenler tarafından kitapçıklar Hazırlandı testler Hazırlandı çocukların gelişim süreci nasıl olmalı diye bunlarla ilgili hazırlamaları yapıldı son 5 yıldır profesyonel bir şekilde çocuklarımız bu testlerden geçiyor. Yetenekli olan çocuklarımız kulüplere ve branşlara yönlendiriliyor ve ülkemizi uluslararası alanda temsil etmeleri için bu çocuklarımız üst düzeyde hazırlıklarını devam ediyoruz inşallah buradan seçilen çocuklarımız ülkemizde başarılar getirecektir. Normalde 3 sınıflara yapılıyor fakat bu sene 5 sınıflarda aldık çünkü geçen seneki pandemi den dolayı 3 sınıfları yapamamış tık bu sene O sebepten dolayı 3 sınıfları ve 5 sınıfları yapıyoruz” açıklamasında bulundu.
Songül Yılmaz

Editör: Haber Merkezi