Yusufeli’ne bağlı Dereiçi Köyünde yangın felaketi nedeniyle evlerini kaybeden vatandaşlar geçici konutlarından kalıcı konutlarına yerleşmeye başladı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) evleri yanan vatandaşlar için 7 bloklu 42 konut, 64 ahır ve samanlığın inşası tamamlanarak hak sahiplerine kura ile teslim edildi. 

dereiçi yangın ev (3)

 Hak sahibi vatandaşlar yaklaşık iki yıldır komşularında misafir olarak kaldıkları evlerden kalıcı konutlarına taşınmanın mutluluğunu yaşıyor. 

Geçici olarak teslim edilen konutların eksiklikleri ve çevre düzenlemesi tamamlandıktan sonra TOKİ aracılığıyla hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

dereiçi yangın ev (1)

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Dereiçi Köyü Muhtarı Sabri Duman, “17 Mart 2021 yılında yangın afeti geçirdik. O günden bugüne devletimiz her türlü yanımızdaydı. O günden bugüne yapılan bunca emek yatırım vatandaşların geçici konutlarından kalıcı konutlarına kura çekerek geçirdik şu an 15 hane konutlara geçti. Tabii ki eksikler var olacaktır da,  yavaş yavaş eksik görüldükçe eksikleri gidermeye çalışıyoruz. Vatandaşları kalıcı konutlarında rahat ettirmeye çalışıyoruz.” dedi.

dereiçi yangın ev (2)

Yangında evi yanan ve yeni evine taşınan Selahattin Taşçı yaptığı açıklamada, “Evlerimiz yandı bir afet geçirdik ama tabii ki devlet geldi sağ olsun bakanlar geldi yanımızda oldu. Evleri yaptılar, evlere taşındık. Evlerimiz güzel, tabii ki buraya alışıyoruz.  2-3 aydır buradayım buraya alışıyoruz balkonumuzda oturuyoruz doğayı izliyoruz.” diye konuştu.

dereiçi yangın ev (4)

Yangından sonra komşusunun evinde yaşamaya başlayan Hanife Taşçı yeni evine geçmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyerek, “Devlet sahip oldu geldi bizi teslim aldı. Komşunun evine yerleştik orada durduk 3 sene 2 sene durduk ondan sonra da burası yapılmıştı kuraları çektik geldik evinize girebilirsiniz dediler biz de temizleyip girdik yerleştik rahat ettik çok güzel evler yapmışlar Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Yusufeli Belediye Başkan Adayı Netleşti Yusufeli Belediye Başkan Adayı Netleşti

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası