Borçka

Doktorluk kutsal bir meslek

Borçka Sağlık Ocağında Aile Hekimliğinde çalışan Uğur Genç, meslek hakkında bilgi vererek gençlere tavsiyelerde bulundu

Abone Ol

Uğur Genç, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi bölümünden mezun olduğunu ve 2017 yılından beri aktif olarak hekimlik yaptığını belirtti.  İnsanlara yardım etmeyi seven kişilerin bu mesleği yapması gerektiğini ifade eden Genç” Doktorluk normal bir meslekten ziyade bir yaşam tarzı, insanlara yardım etmeyi seven insanların yapmasını düşündüğüm bir meslek. Kendimizden çok fazla fedakarlık yapıyorsunuz bu mesleği kazanmak için yapmak için çok fazla çalışıyorsunuz, çabalıyorsunuz. Bu meslek zor bir meslek herkesin yapabileceği bir meslek değil. Bu mesleği yapmadan öncede bunları düşünmek lazım” dedi.

“ Mesleği İyice Öğrenmek Gerekiyor”

Tıp okuyacak gençlere tavsiyelerde bulunan Uğur Genç, mesleği yapan kişilerle görüşüp meslek hakkında bilgi edinmeleri gerektiğini aktardı. Her branşın kendine göre değişiklik gösterdiğini belirten Genç”  Öncelikle mesleği iyice öğrenmeleri gerekiyor. Hangi şartlarda çalıştıklarını, nasıl çalıştıklarını öğrenmeleri gerekiyor. Şimdi teknoloji dönemindeyiz her bilgiye ulaşmak daha kolay gidip doktorlar ile görüşebilirler. Hatta doktorluk mesleği ile ilgili YouTube videoları bile izleyebilirler nasıl çalıştıklarını öğrenmek için. Doktorluğun bir standardı yok her meslek her branşa göre değişiklik gösterir. O yüzden her birinin çalışma şartı farklı olabiliyor. Aile hekimi olarak çalışan hekim farklı çalışır acil de çalışan hekim farklı çalışır uzmanlar bambaşka şartlarda çalışır. Meslekte hangi kısımda olmak istiyorlarsa ilk önce ona göre o branşı yapan doktorlar ile görüşüp o konuda karar verebilirler. Bu sadece doktorluk için değil tüm meslekler ile aynı şekilde mesleği yapan kişilerle görüşüp onlardan bilgi almak en doğru öğrenme yöntemidir” ifadelerine yer verdi.

Doktorluk mesleğini yaparken zorlukların üstesinden gelmenin püf noktalarına değinen Uğur Genç, insanları tanımaya özen gösterilmesi gerektiğini aktararak”  Herkes aynı şekilde davranmaz karşıdaki kişiyi öncelikle tanımak lazım bunlarda hemen bir günde olacak şeyler değil. Her işte olduğu gibi bu işin de zorlukları var ama bunlar üstesinden gelinemeyecek şeyler değil. Bunların üstesinden gelmenin en iyi yolu bilgi sahibi olmaktır olabildiğince iyi bilgiye sahipseniz hiçbir konuda zorluk yaşamazsınız. O yüzden kendimizi geliştirmeye, bilgi sahibi olmaya ve insanları tanımaya özen göstermemiz lazım” dedi.

“Doktorluk Kutsal Bir Meslek”

14 Mart Tıp Bayramı hakkında düşüncelerini dile getiren Uğur Genç, savaşlar da, pandemi de, doğal afetler de doktorların en ön safta olduğunu belirterek” Tıp Bayramı tarihine baktığımız zaman ilk başta tabi ki Tıp Fakültelerinin kuruluşu ile özdeşleşmiş bir tarih var. 1919 da düşman işgalinde tıbbilerin en ön safta durması ile kutlanmaya başlanan bir tarih. Tıbbilerin bu konuda her zaman en önde olduğunu görüyoruz pandemi de, savaşlarda, doğal afetlerde en ön safta doktorlar, sağlıkçılar var o yüzden tıp bayramının ne kadar önemli olduğunu buradan bile görebiliriz. Hiçbir zaman işten kaçmayan her zaman görevini yapmaya çalışan doktorlarımızın tıp bayramı kutlu olsun. Ayrıca geçtiğimiz depremde de hayatını kaybeden doktorların da mekânları cennet olsun onların da tıp bayramı kutlu olsun. Doktorluk kutsal bir meslek güzel bir meslek” dedi.

Ümran Kara