İlk Meclis Toplantısı Halka Açık Gerçekleşti İlk Meclis Toplantısı Halka Açık Gerçekleşti


Borçka Belediyesi ve Yanındayız Derneği işbirliği ile hayata geçirilen ‘Eşit Bir Gelecek Yerelde Başlar’ projesi kapsamında Borçka belediye personeline ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme’ eğitimi verildi.
Borçka Belediyesi Konferans salonunda gerçekleşen eğitim iki oturum halinde düzenlendi. 
Ayşe Kaşıkırık Kadın çalışmaları, kent politikaları, sosyal politikalar, toplumsal cinsiyet eşitliği ve yerel yönetimler alanındaki akademik çalışmalarını ve projelerini bağımsız araştırmacı olarak sürdürürken bu alanlardaki raporları ve makaleleri çeşitli bilimsel dergilerde yayımlanmaya başladı.  “Daha eşitlikçi ve kapsayıcı bir dünya mümkün!” düşüncesinden hareketle, Nisan 2021’de, bağımsız bir sivil toplum kuruluşu olan “Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı (KAPI)”nı kuran Kaşıkırık, Borçka Belediye personellerine eğitim verdi. 
Borçka Belediyesinde çalışan çeşitli kurumlar ile bir araya gelen Kaşıkırık, Belediyelerde toplumsal cinsiyet eşitliğini ana akımlaştırma, politika belgelerinde toplumsal cinsiyet eşitliği, kurumsal yapıda toplumsal cinsiyet eşitliği, belediyelerde eşitlikçi mekanizmalar, belediyelerin kadına yönelik şiddetle mücadele yaklaşımları, yerel eşitlik eylem planları konuları slaytlar ve örneklerle anlattı. 
Kaşıkırık konuşmasında şu sözlere yer verdi “Türkiye genelinde 10 farklı ilçe belediyesinde bizler sizin gibi belediye çalışanı kadın-erkek gruplarına hep beraber yerel değişikliğin kapsayıcılığını nasıl sağlayabiliriz adına seminer veriyoruz. Toplamda 10 ile bağlı ilçe belediyelerine ulaşmaya çalışıyoruz. İlk oturumda Türkiye genelinde kadın erkek eşitliğinde neredeyiz, ne noktadayız, Artvin nerede ve Artvin özelinde durum nedir diye Borçka’ya bakacağız” dedi. 
Belediyeler hakkında bilgi veren Kaşıkırık, “Önümüzde yerel seçim var yerel seçimler öncesi belediyeler bize herkse eşit davranıyoruz der arkadaşlar herkes eşit mi? değil. Mesela bu bizim her zaman söylediğimiz bir şey herkes farklı, farklıyız farklılıkla beraberiz. Burada farklı yaş gruplarından farklı birimlerden arkadaşlarımız var. İlçede çalışan bir ekipsiniz ve her türlü vatandaşla iletişim halindesiniz hepsinin sorunu ve ihtiyacı çok farklı. İşte burada ne isteniyor belediyenin beşikten mezara kadar her sorunu çözmesi. Beşikten mezara derken doğum yaparsın belediye orada hayatındadır, evlenirsin yine belediyenin izni ile olur ölür yine aynı şekilde. Bir ilçede kimin yaşadığı kimin ayrıldığı yine bir belediyenin haberi olur” ifadelerine yer verdi. 
 

Editör: Editör Masası