5 Yılda Hizmette Sınır Tanımadı 5 Yılda Hizmette Sınır Tanımadı


Konsept olarak çikolata- kahve ve butik tatlıların yer aldığı B.V.Chef Criollo Chocolate işletmesi kendine özgü 20 çeşit el yapımı çikolata ile hizmet veriyor.
B.V.Chef Criollo Chocolate işletmesinin sahibi genç girişimci Bengisu Vayiç, imalatını kendisinin yaptığı Çikolata ve tatlılar hakkında açıklamalarda bulunarak, işletmesine dair merak edilenleri cevapladı.
Bengisu Vayiç ile gerçekleştirdiğimiz röportaj:
Öncelikle kendinizden bahseder misiniz?
Öncelikle merhabalar, Bengisu Vayiç, Hopa doğumluyum. 26 yaşında genç bir girişimciyim. Bekarım. Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Bölümü mezunuyum. Herkesin sevdiği bir meslek grubu vardır ve bende sevdiğim mesleği yani Çikolatacılık yapıyorum.
Criollo Chocolate isminin hikâyesini anlatır mısınız?
İsimi düşünürken uzun ve uykusuz geceler gerekti. Amacım hem çikolata ile anlamlı hem de ileriye dönük markalaşmada geçerli olmalıydı. Criollo Kakao ağaçlarının prensi olarak bilinir ve çok ince kabuklu meyveler verir. Bu tür az ürün verir ve aynı zamanda oldukça hassastır. Böylesi bir ağaçtan esinlenerek isime karar verdim.
Böyle bir işletme açma fikri nerden geldi. Hikayesini anlatır mısınız? İleriye dönük başka bir şube açma fikriniz var mı?
5 yıla yakındır İstanbul’da bu işi yaptım. Sağlık sorunları nedeniyle memlekete dönüş yaptım. Bu süre zarfında işimi devam ettirdim ve hem de sağlık sorunlarım ile ilgilendim. Müşteri talebi geri dönüşlerin olumlu olması “neden kendi işletmemi açmayayım” düşüncesini doğurdu. Şuan henüz çiçeği burnunda 7 aylık bir işletmeyiz ve hedefimde hayallerimi gerçekleştirmek ileriye dönük düzenimi oturttuğum zaman şubeleşmek istiyorum, elbette bunun için çok zamanımız var ama çalışmaya çabalamaya devam.
İş yerinizi açarken herhangi bir destek aldınız mı ?
Kadın ve Genç girişimci olarak devletin sağladığı KOSGEB’den destek alarak makine ve ürünlerimi aldım.
Toplumun Tepkisi nasıl ?
İşletmemi açmadan önce evden çalışıp 3 ay ürün temini yaptım. Sosyal medyayla beraber herkesin ulaşabildiği bir çikolatacı olmuştum. Olumlu dönüşlerle birlikte işleri büyütüp dükkan açmak istedim. Olumsuz tepkilerde oldu tabiî ki kadın olarak yapamayacağımı söyleseler de her zaman ayakta kalıp yapabileceklerimin sınırı olmadığını gösterdim.
Ne tarz siparişler alıyorsunuz, cafeniz de hangi çeşit ikramlıklar mevcuttur?
Konsept olarak çikolata- kahve ve butik tatlılar var. 20 çeşit el yapımı çikolatamız dünya kahvelerimiz ve standart kendine özgü yine çikolatanın ağırlıklı olduğu tatlılarımız mevcuttur.
imalatını sizin yaptığınız doğru mu bu konu hakkında kısa bilgi verir misiniz?
Evet imalatını kendim yapıyorum. Çikolatalarım ve tatlının imalatını kendim yapıyorum. Gün sonunda insanların mutlu olduğu en küçük tebessüm güzel bir cümle tüm yorgunluğa değiyor.
Ham maddenin sağlanmasında zorluk yaşıyor musunuz?
Ham madde Belçika ürünleri olup Türkiye’de satışında meshul firmalar tarafından temin ediyorum. Zaman zaman sorunlar yaşasam da ürün tedariği ile ilgili genelde sorunları hallediyoruz.
Son Olarak Eklemek İstediğiniz Bir Şey Var Mı?
Henüz yeni bir işletme olduğumuz için eksikliklerimiz elbette var şimdilik sadece ınstagram üzerinden siparişimiz mevcut. Diğer ilçelere de teslimatımız bulunuyor.
İnstagram:chocolateecriollo Tel:0530 603 95 08

Editör: Haber Merkezi