Türkiye’de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı genel seçimlerinin 2’nci turu kapsamında Millet İttifakı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özellikle kadın hakları konusunda verdiği sözler dikkat çekiyor.

Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) AK Parti ile temaslarında 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un kaldırılmasını talep etmesi kanun içeriğinin tartışılmasına neden olmuştu.

Kılıçdaroğlu, seçim vaatleri kapsamında kadın haklarına 6 ayda 6 düzenleme getireceğini söylemişti. Bu kapsamda Hopa ve Arhavili bir gurup kadın bir araya gelerek mor renkli kıyafetler giyerek Kılıçdaroğlu’na destek mesajı verdi.

Kadın haklarının korunduğu İstanbul Sözleşmesini geri istediklerini belirten kadınlar, 28 Mayıs’ta yapılacak olan ikinci tur seçimlerinde Kılıçdaroğlu için oy vereceklerini söyledi.

Başkan Kurdoğlu, DKBB  Encümen Toplantısı’na katıldı Başkan Kurdoğlu, DKBB  Encümen Toplantısı’na katıldı

Kılıçdaroğlu’nun kadın haklarını pazarlık konusu etmediğini ifade eden Sema Başar, “Özgürlüklerimizi ve haklarımızı bize Kılıçdaroğlu verecek. Tüm hemcinslerimden Kılıçdaroğlu’nun kadınlar için neleri vaad ettiğini incelemelerini istiyorum. Eminim ki doğru kararı vereceklerdir” dedi.

Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: Editör Masası