Türkiye Gürcistan arasında pasaport ve vizeye ihtiyaç duyulmadan kimlikle geçişlerin serbest olması nedeniyle Kemalpaşa’da bulunan Sarp Kara Hudut Kapısı Türkiye’deki vatandaşların en çok kullandığı kara hudut kapıları arasında yer alıyor.

 Yılda ortalama 5-6 milyon insanın geçiş yaptığı ve kara hudut kapıları arasında en fazla yolcu geçişinin yaşandığı sınır kapılarından olan Sarp Sınır Kapısına ilgi her geçen gün artıyor.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının Cuma gününe denk gelmesiyle hafta sonunu resmi tatille birleştiren vatandaşlar, vizesiz geçişlerin yapıldığı Gürcistan’ı gezmek için Sarp’a geldi.

5 Yılda Hizmette Sınır Tanımadı 5 Yılda Hizmette Sınır Tanımadı

Tokat’tan gelerek Batum gezisi yapan Ahmet Yiğit Kalkan, Gürcistan’da gördüğü Osmanlı döneminden kalan eserleri çok beğendiğini söyledi.

Batum’un mimarisini beğendiğini aktaran Kalkan, Osmanlı eserlerini görünce mutlu olduğunu ifade ederek, “Binaları çok dikkatimi çekti. Dağlık olmasına rağmen ağaçları çok güzel. Yakın iki ülke olduğumuz için coğrafi özelliklerimiz aynıydı. Osmanlıdan kalma bazı kaleleri gördük. Gidip görülmesi gereken bir yer. Osmanlı eserlerinin dünyanın dört bir yanında olması çok gurur verici. Bu bizim tarihimizin ne kadar şanlı olduğunu gösteriyor. Biz gençler için de çok anlam ifade ediyor. Ülkemizi günümüz şartlarının gereği olarak teknolojik ve bilimsel ilerletmek için örnek.” dedi.

sarp yoğunluk

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası