Yusufeli ilçesine bağlı Kılıçkaya’daki arenada düzenlenen güreşlere 7 kategoride 115’e yakın boğa katıldı.

Başboğa sahibinin 22 bin lira ödüllendirildiği güreşlerde 110 bin lira para ödülü dağıtıldı. 2 gün süren ve binlerce kişinin izlediği güreşlerde “Baş”, “Başaltı”, “büyük orta”, “orta”, “küçük orta”, “ayak” ve “deste” boylarında gerçekleşen güreşler vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

kılıçkaya (1)

Kılıçkaya muhtarlığı tarafından düzenlenen güreşler sonrası açıklama yapan Muhtar Serkan Koptagit, “Festivaller bizim köklü geleneklerimiz arasında yer alıyor. Bunları yaşatmak için mücadele veriyoruz. Bu festivali yapmamızın amacı stres atmak. Sosyal aktivite ile insanlar kaynaşsın istiyoruz. Katılım çok güzel oldu. Aros ile ilgili çalışma yapıyoruz orada da güzel etkinlik yapmayı planlıyoruz” dedi.

Yusufeli Merkez Viyadüğü'nde sona yaklaşılıyor Yusufeli Merkez Viyadüğü'nde sona yaklaşılıyor

kılıçkaya

Deste Kategorisinde Rüstem Beyaz ve Metin Demirci, Ayak Kategorisinde Yiğit Kardeşler Musa Dumlu, Küçük Ortada Elisa Çakmak Polat Kardeşler, Ortada Hakan Pehlivan Harun İspirli, Büyük orta da Mustafa Pehlivan Alperen Küçük, Başaltı Hızır Sert Metin Demirci ve Baş kategorisinde Raşit İspirli, Aykut Fatih Yılmaz’ın boğaları dereceye girdi.

Güreşlerin tamamlanmasının ardından kendi kategorisinde dereceye giren boğa sahiplerine para ödülü ve çeşitli hediyeler verilerek festival sona erdi.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası