Bilgehan Erdem Gençlere Seslendi Bilgehan Erdem Gençlere Seslendi

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeni ile açıklamalarda bulunan Borçka Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Doktor Ahmet Tepecik, Löseminin kan hastalığı olduğunu söyledi.

Kan hücrelerinin anormalleşmesi ile ortaya çıkan bir hastalık türü olduğunu kaydeden Tepecik, Löseminin tedavisi için kemoterapi ve kemik iliği nakilleri yapıldığını aktardı.

Çeşitli genetik bozukluğu, kimyasalların vücuda girmesi, radyasyon, virüs hastalıkları gibi nedenlerden ötürü lösemi hastalığının oluştuğunu söyleyerek bilinmeyen birçok sebeplerinde hastalığa neden olduğunu vurguladı.

Halsizlik, iştahsızlık, ateşlenme, zayıflama, deride morarmalar, eklem kemik ağrıları gibi durumlarda ailelerin çocuklarını uzman kişilere götürmeleri gerektiğini belirtti. Ahmet Tepecik, Lösemi hastalığı hakkında şu bilgilere yer verdi “ Kan hücrelerinin anormalleşmesi ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Bunun sonucunda çeşitli yapısal bozukluklar meydana geliyor. En çok çocukluk çağında 1 ve 5 yaşlarında görülüyor. Çocuklarımızın tabi bunun sonucunda hayatlarını kaybetmemeleri için erken teşhis büyük bir öneme sahip. Bunun ile ilgili velilerinde uyanık olmaları ve çocuklarında değişen durumları fark etmeleri gerekiyor. Çocuklarımızı önemli etkide etkileyen rahatsızlık o yüzden çocuklarımızın hayat düzenlerine önem vermek gerekiyor. Onları kötü gıdalardan, hiyjen açısından kötü ortamlardan sakındırmamız gerekiyor” dedi.

Haber: Gülşen MAKAR

Editör: GÜLŞEN MAKAR