Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.” Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.”

Optisyenlik bölümü, görme bozukluklarının düzeltilmesi ve giderilmesi için açılmış olup, gerekli optik araçlarını tedarik eden ve ilgili hastaya uygulanmasını sağlayan kişiler yetiştiriyor.

İlgili üniversitelerin Sağlık Meslek Yüksekokullarının Optisyenlik bölümünden mezun durumuna gelmiş kişilere 'optisyen' adı veriliyor.

 Optisyenler göz doktoru tarafından, muayene sonrası kusur tespit edilen hastaların reçete dahilinde yüz hatlarına uygun çerçeve modelini seçmesine yardımcı olan aynı zamanda gerekli optik camların seçilen çerçeveye montajı ya da kontak lensin göz büyüklüğüne uygunluğunu ayarlıyor.

Yüksek Öğretim Kurulu'nun 1989'da optisyenlik programlarının açılması yönündeki karar doğrultusunda Cumhuriyet Üniversitesinde ilk Optisyenlik programı 1992 yılında başladı.

Optisyenlerin kadro problemi yaşadığını söyleyen, 13 yıllık optisyen Serap Mutlu, “Sağlık bakanlığından diplomamızı alıyoruz. Evet müesseselerimiz var ama bir optisyenin en doğru yeri bir göz doktorunun yanıdır. Çünkü biz okulda almış olduğumuz eğitimler sonucunda mesleğimizi icra etmek istiyoruz. Bu noktada da yerimiz göz doktorunun yanıdır. Her yıl binlerce meslektaşım bu bölümden mezun oluyor ama kamuda kadro bulamıyoruz. Sağlık Bakanlığının atama yapması gerekiyor.” dedi.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası