Kemalpaşa ilçesinde 1 buçuk yıldır esnaflık yapan Zahide Aydın Özkan, çocuk oyuncakları satışı yapıyor.

Çocuk sağlığını önemsediğini ifade eden Özkan, ahşap oyuncakların daha sağlıklı olduğunu belirtti.

Fiyat açısından pahalı olmasına rağmen tercih edildiğini ifade eden Özkan, “Çocuklarımız bizim için çok kıymetli. Onların sağlığını her şeyden üstün tutmalıyız. Bu yüzden sattığım ürünlerin kaliteli olmasına önem gösteriyorum. Her bütçeye uygun ürünümüz var tabi fakat benim tavsiye ettiğim ürünler genellikle ahşap oyuncaklar oluyor.” dedi.

En fazla zammın bisiklet çeşitlerine geldiğini kaydeden Özkan, “Ürünlerde yıllık değil aylık zam yapılıyor. Sürekli yükseliş var biz de toptan alıp zararımızı en aza indirmek istiyoruz ama maalesef nakit olmadığı için bunu yapmak mümkün olmuyor.” ifadelerini kullandı.

Pandemi sonrasında işletmesini açtığını ifade eden Özkan, müşteri potansiyelinin o dönem daha fazla olduğunu aktararak, “Daha cüzi miktarda dükkânımıza oldukça fazla ürün alabiliyorduk. Şimdi fiyatlarda yüzde 100’ün üzerinde artış oldu. Biz de ucuza alamıyoruz bu yüzden satış fiyatlarımız maalesef arttı. Gürcistan’dan gelen müşteriler de fiyatların orası ile aynı olduğunu söylüyor. Bu aralar durgunluk var. Zaman zaman değişkenlik gösteriyor gelen müşteri sayısı. Kemalpaşa halkından da müşteri potansiyelimiz var ama Gürcü müşteriler daha çok oluyor. İşletmemizde sattığımız ürünler görece olarak öncelikli ihtiyaç sayılmadığı için vatandaşlar daha çok gıda ürünlerini tercih ediyor. Gıda ürünlerinin fiyatının artması bizi de etkiledi çünkü insanlar ikincil üçüncül ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Bu da bizim satışlarımızı etkiliyor. Tam pandemi biterken işletmemizi açtık. O dönem Rus ve Gürcü potansiyeli vardı. Şuanda o kalabalık yok. Hazirandan sonra bir yoğunluk bekliyoruz.” diye konuştu.

“Sorunları Kısa Sürede Çözmek İçin Buradayım” “Sorunları Kısa Sürede Çözmek İçin Buradayım”

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası