1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren net asgari ücretin 11.402 TL olduğu açıklandı. Asgari ücretin açıklanmasının ardından Tüm Emeklilerin Sendikası Borçka Temsilcileri emeklilere verilecek maaş artış oranın belli olacağı Haziran enflasyonun açıklanmasını beklediklerini belirtti.

şahin emekli 1

Tüm Emeklilerin Sendikası Borçka Temsilcilerinden Selahattin Sancak Şahin açıklamasında “ Bu noktada biz emeklileri ilgilendiren kısım karşımıza çıkıyor. Bu anlamda en düşük emekli maaşı asgari ücretin üzerine çıkarılması ve aynı oranda bir artış oranının (yüzde 34) tüm emeklilere yansıtılması gerektiğini ifade ediyoruz.  Bu anlamda TÜİK verileri yerine bağımsız kuruluşların verileri dikkate alınmalıdır” dedi.

Öğrencilere Çini Sanatı Tanıtıldı Öğrencilere Çini Sanatı Tanıtıldı

Şahin, emeklilere yılda iki kez verilen 2.000 TL’lik ikramiyenin en az asgari ücret seviyesine çıkarılarak emeklilerin yüzünün güldürülmesini istediklerini söyledi. Ülkenin her bir yanından haklarını aramak ve seslerini duyurmak için alanlarda olacaklarını ifade eden Şahin “ Tabi biz bunları isterken bir lütuf değil hakkımız olarak görüyoruz. Şöyle ki biz emekliler yıllarca çalışıp artı-değer üretip ödediğimiz primler sonucunda emekli olmaya hak kazandığımız içindir ki bize bu maaş devlet tarafından bağlandı. O yüzdendir ki bu bir lütuf değil haktır. Tabi bu arada uygulanan ekonomi programı sonucunda asgari ücret bile açlık seviyesi inecektir. Biz emekliler nasıl ayakta kalacak bizim gibi küçük il ve ilçelerde yaşam daha ucuz ve kalitesiz olsa da yaşam yaşamdır der duruma gelmişken metropol kentlerinde ev kiraların on bin on beş binlerde olduğu kentlerde emekliler ne olacak. Ölüm sınırında bir maaşa çok şükür mu diyecekler tabi ki hayır. Biz Tüm Emeklilerin Sendikası olarak ülkenin her bir yanında haklarımızı aramak sesimizi duyurmak için alanlarda olacağız” diye konuştu.  

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası